Categorie: NIEUWS

Vrijdag 28 December 2007 at 11:30 pm

Hans Otjes na 17 jaar terug

Hans Otjes na 17 jaar terug

Hans Otjes, die jarenlang de ster was in de shows van André van Duin en de tv-serie van Bassie & Adriaan, gaat voor het eerst sinds bijna achttien jaar weer acteren. In april van volgend jaar staat de acteur samen met Frederik de Groot in een moderne versie van Hamlet. Otjes zal in het klassieke stuk de rol van Polonius spelen. Zeventien jaar geleden zei Otjes de televisie- en theaterwereld vaarwel. Lange tournees gingen niet meer doordat de Q & Q-acteur drie keer aan zijn stembanden werd geopereerd. Sinds begin jaren negentig heeft de acteur een eigen praktijk als regressietherapeut. „Nooit gedacht dat ik weer ging acteren”, zegt de 60-jarige artiest. „Maar ik heb nu zeventien jaar rust gehad. Een korte reeks optredens kan wel weer. Het wordt een moderne versie van Hamlet, geplaatst in deze tijd.”

Nooit heeft Otjes, die doorbrak met een rol in Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, de schijnwerpers gemist. „Noem het geen comeback”, verzoekt de acteur. „Misschien is het de enige keer dat ik het weer doe.” In september 1990 stond Otjes voor het laatst op toneel. Tussen 1984 en 1989 trad hij op als aangever van André van Duin. „Het is opmerkelijk hoeveel mensen me nog kennen”, zegt Otjes. “Nog steeds word ik dagelijks herkend door mijn rollen bij André van Duin en Bassie & Adriaan.”

Richard van de CrommertReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.