Categorie: CIRCUS EN SHOW

Maandag 24 December 2007 at 8:33 pm

Paardenact zet Malieveld in vuur en vlam

Kerstcircus
Kerstcircus
Kerstcircus

Door Richard van de Crommert met foto's van Kerstcircus Den Haag

Op het Malieveld in Den Haag is het jaarlijkse Kerstcircus afgelopen woensdag in premiere gegaan met een zo goed als nieuw programma. Het programma kwam wat langzaam op gang, maar na de pauze zit de vaart er goed in. Vooral toen er een paard de piste in kwam rennen, voelde je het publiek opveren. Hier hadden ze op gewacht. En vooral: hier was men voor gekomen. Warm gemaakt door een prachtige tango, broeide er wat op de tribune.

De beloning was groot toen de mooie Iuri Volodchenkov met een topnummer uit Circus Roncalli de piste binnenstormde en een romantische dans begon tussen ruiter en ballerina. Zonder het gebruik van teugels. Dat maakte het nummer nog sensationeler. Het was circus van de bovenste plank. De verrassing was groot, mede doordat de piste in het Kerstcircus in Den Haag is opgehoogd, zoals ook bij Cirque Du Soleil. Dat soort pistes lenen zich minder goed voor dierenacts. Verbluffend is de act van het presentatieduo Rob & Emiel waarin Rob wordt geblinddoekt en Emiel het publiek inloopt en voorwerpen aanwijst die mensen hebben meegenomen. Stuk voor stuk weet Rob te vertellen wat er in de binnenzakken van het publiek zit. Uiteindelijk wordt zelfs het serienummer van een bankbiljet uit een willekeurige portemonnee uit het publiek onthuld. Het duo won er vorig jaar het Nederlands Kampioen Magic mee. Hoe het werkt? Geen idee. Maar in de pauze had niemand het nog over iets anders.

Kerstcircus
Kerstcircus
Kerstcircus


De wereldberoemde clown Oleg Popov ontbreekt dit jaar op het Kerstcircus in Den Haag. Hij is dit jaar in Hamburg te zien. Popov wordt vervangen door André Nikolaev, die de meest beroemde Russische clown is na Popov. Ooit werd hij verbannen naar de Goelag Archipel. Tegenwoordig is hij hoogleraar clownologie aan de Cirsusacademie in Moskou. Zoals Russische clowns eigen is, doet ook Nikolaev altijd een trucje aan het eind van het nummer. Voor de liefhebber komt hij zes keer de piste in. Meest succesvolle act van Nikolaev is het nummer met zijn leerlingen moeder Galina en zoon Youri Emiljanou die hun inmiddels klassieke babywagennummer opvoeren dat al enkele keren eerder in Den Haag te zien was. Maar de act bleef het publiek bekoren.

De acrobatiek komt dit jaar van The Havana Company uit Cuba. Directeur Willem Smitt heeft hemel en aarde bewogen om de groep naar Nederland te halen. “Ik kwam in een kolk van bureaucratie terecht”, zei hij na afloop. “Dat zal ik niet snel vergeten. Faxen en mails kwamen niet aan. Weken gingen er overheen. Uiteindelijk kwam de groep één dag voor de premiere aan in Den Haag.” Maar liefst vier keer laat hij de atleten opdraven in de piste. In steeds andere pakjes. Vooral het springplanknummer spreekt tot de verbeelding, al springen de acrobaten vanaf een wel heel wankel trappetje. Je hebt steeds het gevoel dat het in elkaar stort. Het premierepubliek gaf de Cubanen overigens een staande ovatie.

Tijdens het premierefeestje ontbrak het Belgische zeeleeuwennummer. Erg jammer, want het programma kon wel wat humor gebruiken. Vanaf donderdag de twintigste komt dat goed, beloofde Smitt. “Iedereen die komt, zal het kunnen zien. De Borcani’s zijn inmiddels aangekomen, maar waren net te laat voor de premiere.”

Kerstcircus
Kerstcircus
Kerstcircus


Tot slot Marcel & Peggy. Het Nederlandse illusionistenduo won de afgelopen jaren prijs na prijs. De strak met haar tieten schuddende Peggy brengt een waanzinnige brok sex in hun optredens. Maar de meeste aandacht moet echt gaan naar de razendsnelle wisselact in bed, waarin Marcel de lakens over zich heen trekt en waaronder nog geen seconde later de sexy Peggy tevoorschijn komt. Het is en blijft een van de beste illusies ter wereld. Hans Klok had hem graag opgevoerd in Las Vegas. De illusie werd bedacht door Marcel en zijn vader Dick en is inmiddels de hele wereld over gegaan, maar nog nauwelijks in ons land opgevoerd. Op Eerste Kerstdag is de act (voor de tweede keer) op de Nederlandse televisie te zien. Bij ‘Sterren In Het Circus’ bij de Tros: maar dan komt er in plaats van Peggy heel iemand anders onder de lakens vandaan&hellip

Kerstcircus Den Haag - websiteReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.