Categorie: NIEUWS

Donderdag 24 Januari 2008 at 12:59 pm

Artistiek directeur Rob Ligthert treedt vervroegd terug bij Toneelgroep Oostpool

Artistiek directeur Rob Ligthert treedt vervroegd terug bij Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool en Rob Ligthert hebben in overleg besloten de samenwerking per 1 februari 2008 te beëindigen. Gepland was dat Ligthert verantwoordelijk zou blijven voor het artistiek beleid van Toneelgroep Oostpool tot eind 2008. Daarna zou hij vertrekken uit Arnhem. De geleidelijke omschakeling van de ‘oude’ naar de ‘nieuwe’ Toneelgroep Oostpool gedurende een jaar, blijkt in de praktijk een te zware wissel te trekken op de organisatie. De regie van Het Eigen Bloed - op 19 januari in première gegaan in Radio Kootwijk - is daarmee het laatste project dat Ligthert als artistiek directeur voor Toneelgroep Oostpool heeft uitgevoerd.

Het bestuur heeft Rob Klinkenberg met ingang van 1 februari benoemd tot interim artistiek directeur. Het plan was dat Klinkenberg aan het begin van de nieuwe kunstenplanperiode
(1 januari 2009) de artistieke leiding over zou nemen. De zakelijke leiding blijft in de vertrouwde handen van zakelijk directeur Alex K ¼hne.

“Voor de programmering van Toneelgroep Oostpool zal het vervroegde vertrek van Rob geen consequenties hebben”, aldus bestuursvoorzitter Kees Bakker. “Het programma staat al vast en het blijft ongewijzigd. Rob Ligthert doet nog de reprise van Op de ziel in het najaar en voor de zomervoorstelling zijn we inmiddels in gesprek met kandidaat-regisseurs om die van hem over te nemen”, aldus Bakker.

Bakker: “Om het maar eens plastisch uit te drukken, Toneelgroep Oostpool stond voor de bijzonder moeilijke opgave om tijdens de verbouwing de winkel open te houden. Zo’n omschakeling van beleid is voor een theatergezelschap één van de moeilijkste operaties die je maar kunt voorstellen. In artistiek opzicht gaat het gelukkig heel goed met Toneelgroep Oostpool; met veel hoogtepunten. De voorstellingen zijn heel goed ontvangen door ons publiek. Wij zijn ons ervan bewust dat Rob Ligthert zijn functie op zeer hoog niveau heeft vervuld en daarmee Toneelgroep Oostpool in een uitstekende positie heeft gebracht voor de toekomst.”

Rob Ligthert zal de artistieke samenwerking met toneelschrijver Peer Wittenbols ook in de toekomst voortzetten.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.