Categorie: NIEUWS

Woensdag 26 Maart 2008 at 3:32 pm

Hoofdrollen musical The Sound of Music bekendgemaakt in Salzburg

Hoofdrollen musical The Sound of Music bekendgemaakt in Salzburg

Salzburg - Vanmiddag maakten Efteling Theaterproducties en V&V Entertainment de hoofdrollen voor de musical The Sound of Music bekend. De presentatie vond plaats in het SalzburgerLand, de prachtige omgeving waar de wereldberoemde film in 1965 werd opgenomen. Wieneke Remmers tekent voor de rol van Maria, de novice die gouvernante wordt van de zeven kinderen van kapitein Von Trapp. Andere hoofdrollen worden gespeeld door Rein Kolpa als kapitein Von Trapp, Anouk Maas als oudste dochter Liesl en Steven Colombeen, in de rol van de jonge postbode Rolf. Koen Crucke speelt Oom Max, een vriend van de familie en Ellis van Laarhoven, de Barones die verloofd is met de Kapitein. Tot slot wordt Jackie van Oppen Moeder Overste van het nonnenklooster, die Maria naar de familie Von Trapp stuurt. The Sound of Music is de opvolger van de musical Assepoester, die begin deze week met 90.000 verkochte kaarten werd afgesloten. The Sound of Music zal vanaf 17 september exclusief in het Efteling Theater te zien zijn in een nieuwe, grootse, Nederlandse versie, onder regie van John Yost en vertaald en bewerkt door Allard Blom. Op 28 september is de feestelijke gala-première.

Jeroen Zwartjes van Efteling Theaterproducties: “We zijn er enorm trots op dat we van de Rodgers & Hammerstein Foundation het vertrouwen hebben gekregen om deze wereldberoemde musical in een nieuwe Nederlandse bewerking te mogen brengen. Het succes van onze laatste samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente voor de musical Assepoester is daar mede debet aan. De invulling van de cast hebben we dan ook heel consciëntieus aangepakt. De rol van Maria is een van de zwaarste musicalrollen die er bestaan, want Maria staat gedurende 2,5 uur bijna onafgebroken op het toneel. Maar Wieneke is een groot talent, dat in het verleden heeft bewezen dat ze deze rol aan kan.”
Roel Vente van V&V Entertainment licht toe: “Wieneke zal Maria vertolken met de frisse uitstraling van de levenslustige, doortastende Maria. Daartegenover zal de klassiek geschoolde Rein Kolpa als Kapitein in onze versie aanzienlijk meer zingen dan in andere versies. Samen met de andere castleden en natuurlijk de kinderen hebben we alle ingrediënten in huis voor een topmusical.”
Koen Crucke, die nu Oom Max wordt, speelde dertig jaar geleden in Gent de rol van postbode Rolf. Aardig detail is dat Rolf in deze versie ook vertolkt wordt door een Gentenaar.

Open Eind
The Sound of Music opent het theaterseizoen 2008/2009 vanaf 17 september als een Open Eind voorstelling. De kaartverkoop is vooralsnog opengesteld tot en met 4 januari 2009. Nieuw is dat een bezoek aan de musical gecombineerd kan worden met een bezoek aan het zomerseizoen van de Efteling. The Sound of Music is na TiTaTovenaar, Annie en Assepoester de vierde productie die in samenwerking met Albert Verlinde en Roel Vente wordt gepresenteerd.

Het verhaal
In het Nonnenberg-klooster in Salzburg weten ze niet wat ze met de levenslustige Maria Rainer aan moeten. Ze gebruikt elke mogelijkheid om uit het klooster weg te vluchten, de bergen in, waar zij naar hartelust kan zingen. Moeder-overste besluit Maria naar het huis van kapitein Von Trapp te sturen. Daar zal ze gouvernante worden van zijn zeven kinderen. De kapitein is weduwnaar en voedt zijn kinderen op met de militaire discipline die hem zo vertrouwd is, maar daardoor lijkt hij zich van hen te vervreemden. In tegenstelling tot alle vorige gouvernantes weet Maria de harten van de kinderen al snel te veroveren. Met muziek, zang en dans brengt zij weer plezier in het huis en in het hart van de kapitein&hellip En zo lijkt alles als in een sprookje goed af te lopen. Maar eerst moet de familie Von Trapp voor de naderende oorlog vluchten tijdens een spannende, nachtelijke ontsnapping over de Oostenrijkse bergen.

Achtergrond
De Broadwaymusical The Sound of Music was de laatste samenwerking van het duo Richard Rodgers and Oscar Hammerstein II. Het werd ook hun meest succesvolle musical, gebaseerd op het waargebeurde verhaal ‘The Story of the Trapp Family Singers’, geschreven door Maria von Trapp in 1949. De Broadway-première vond plaats op 16 november 1959 in New York en werd sindsdien duizenden malen opgevoerd in diverse theaters rond de wereld. Op basis van de musical werd in 1965 de gelijknamige film opgenomen met Julie Andrews en Christopher Plummer. De film ontving 5 Oscars. De onvergetelijke musicalliedjes van het duo Rodgers and Hammerstein kregen de Oscar voor Beste Muziek. De musical speelt op dit moment met veel succes in het London Palladium.

Kaarten voor The Sound of Music in het Efteling Theater kunnen worden gereserveerd via tel: 0900-0161 (€ 0,25 p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 20.00 uur en via de website www.efteling.com.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.