Categorie: NIEUWS

Woensdag 26 Maart 2008 at 10:54 am

De muzikale familievoorstelling Floddertje

De muzikale familievoorstelling Floddertje

"Er was eens een meisje dat Floddertje heette, omdat ze altijd vuil was en altijd vol met vlekken zat. Behalve als ze pas in bad was geweest. Maar nooit kon ze langer dan een half uur schoon blijven.". Annie M.G. Schmidt schreef een aantal komische, tegendraadse verhaaltjes waarin Floddertje doldwaze avonturen beleeft met haar hondje Smeerkees. Binnenkort zijn deze verhaaltjes te zien in een muzikale familievoorstelling iedereen voor vanaf drie jaar. De onhandige ondernemingen van Floddertje leveren amusante verhalen op. In het begin lijkt alles nog normaal, maar al snel loopt het uit de hand. Of Floddertje nu in de keuken helpt, op bezoek gaat bij tante Toos of schoon wil maken, telkens loopt het mis. Er is geen houden aan. Ze wordt bedolven onder een grote pot blauwe verf, ze ziet de rode tomatensoep door het huis stromen, ze wordt verrast door een reusachtige vloed van schuim, of ze zit onder de groene smurrie als ze de bakkersknecht uit de sloot wil redden. Het overkomt haar allemaal.

In deze verrukkelijke, beeldende muziektheatervoorstelling spelen Floddertje en Smeerkees natuurlijk de hoofdrollen. Zij worden omringd door veel typische Annie M.G. Schmidt-figuren. Een schilder als een steltenloper op een ladder, die moeite heeft om z’n evenwicht te bewaren. Een bakkersknecht op een bestelfiets. En uiteraard heel veel viezigheid!

Floddertje is een heerlijke, ondeugende, circus-achtige variété voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar, die heimelijk de woorden van Annie M.G. Schmidt koesteren: “Doe nooit wat je moeder zegt, dan komt het allemaal terecht.”

Floddertje wordt gepresenteerd in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.