Categorie: POP-ROCK, WERELDMUZIEK

Woensdag 30 April 2008 at 10:37 pm

De zomer is goed begonnen met Zuco 103

Zuco 103
Zuco 103
Zuco 103

Door Ying Fang met foto's van Jeroen van den Ent (klik voor vergroting)

Een afgeladen en broeierige zaal in Delft was het toneel voor de try out van het nieuwe album van Zuco 103: After the Carnaval.

Een nieuwe en piepjonge gitarist en een zaal vol verwachtingen maken het Zuco 103 niet makkelijk. Aan alle verwachtingen wordt echter ruimschoots voldaan met warme, dansbare en vooral zomerse nummers, net het soort muziek om de lente en een warme zomer in te luiden.

Allerlei Braziliaanse stromingen komen aan bod, de repente uit het Noord-oosten van Brazilie, de funky sambarock uit Rio de Janeiro, het door Zuco uitgevonden brazilectro en het meer rustige Bossa Nova, Maar wat vooral de boventoon voert is dansbare kwaliteitsmuziek, goed voor een broeierig feest. De bassist Alex Oele is die avond goed op dreef en samen met Stefan Schmidt op de Fender Rhodes en Stefan Kruger op drums zet hij een swingende groove neer.

Het nieuwe album After the carnaval, wat uitgebracht is op het Nederlandse Dox Records is rustiger, meer volwassen en meer gebalanceerd, dan het eerder uitgekomen album Whaa!, dat een stuk meer experimenteel van aard is.

De zomer is goed begonnen met Zuco!

Zuco 103 - websiteReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.