Categorie: NIEUWS

Donderdag 17 April 2008 at 4:36 pm

Woodstock icoon Alvin Lee naar Nederland

Woodstock icoon Alvin Lee naar Nederland

Alvin Lee, de zanger, leadgitarist en het creatieve brein van de legendarische succesband Ten Years After komt op 21 november sinds jaren weer naar Nederland, en wel naar Popcentrum 013 in Tilburg als onderdeel van de 013’s 10-jarige jubileumprogrammering. Voorprogramma is de Amerikaanse bluesveteraan John Hammond. Alvin Lee behoort tot één van de grondleggers van de (blues)rock. Het optreden van Alvin Lee en Ten Years After op Woodstock geldt vandaag de dag nog steeds als een mijlpaal in de rockhistorie. Zijn heldere stem, virtuoze gitaarspel en unieke mix van blues met klassieke rock ’n roll zijn de hoekstenen van het legendarische Ten Years After geluid.

Alvin Lee nam tijdens zijn intensieve Amerikaanse tours veelvuldig deel aan de legendarische concerten in het Fillmore Auditorium in San Francisco, in die jaren het mekka van de rockmuziek.
In latere jaren werkte Alvin Lee vaak samen met vrienden als George Harrison (The Beatles), Ronnie Wood (Rolling Stones) en Elvis Presley’s gitarist Scotty Moore. Optreden doet hij nog sporadisch, maar altijd met veel plezier; vorige maand bewees Alvin Lee in een uitverkocht Olympia in Parijs dat hij nog altijd één van de meest virtuoze en gepassioneerde live-performers in het genre is.

Alvin Lee stopte enkele jaren geleden officieel met de band Ten Years After en werkt sindsdien met zijn eigen band bestaande uit naar eigen zeggen ‘de beste muzikanten met wie ik sinds lange tijd heb samengewerkt’.
Alvin Lee zal exclusief optreden als onderdeel van de 10-jarige jubileumprogrammering van 013.

John Hammond
De Amerikaanse Grammy Award winnaar John Hammond werkte voor zijn 4 laatste albums samen met sterren als JJ Cale en Tom Waits. Al sinds de vroege jaren ’60 is Hammond actief als bluesgitarist/zanger en werkte ook toen al samen met grootheden als John Lee Hooker, BB King en Muddy Waters.

ALVIN LEE & support John Hammond
Vrijdag 21 november 2008
Popcentrum 013 - Tilburg
Entree: euro 34,- excl. servicekosten
Aanvang: 20.30 uur
Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, VVV’s en GWK’s, 0900-3001250(45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, 013 Box-office en de bekende voorverkoopadressen.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.