Categorie: NIEUWS

Dinsdag 27 Mei 2008 at 09:56 am

Mysterieuze show van Holiday on Ice

Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink Holiday on Ice foto Hans Speekenbrink
Tekst en foto's Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

Dit najaar viert Holiday on Ice feest! Sinds 1943 hebben 320 miljoen bezoekers de ijsshows gezien, waarmee Holiday on Ice de populairste en meest bezochte live entertainment show aller tijden is. Om dit te vieren, brengt de wereldwijde marktleider in ijsshows de nieuwe, feestelijke show MYSTERY. Een reis door de wereld vol magie, mystiek en spektakel. MYSTERY gaat op 16 oktober in première in Ahoy te Rotterdam. De show toert tot 4 januari 2009 en zal in totaal 11 steden bezoeken. De kaartverkoop is reeds van start gegaan.

Klein stukje geschiedenis
De eerste Holiday on Ice show vond plaats op 25 december 1943 in de Amerikaanse stad Toledo. Aan deze kerstvakantie dankt Holiday on Ice haar naam. Twee jaar later was de ijsvloertechnologie zo verbeterd dat Holiday on Ice een reizende productie werd. Binnen enkele jaren waren de ijsshows een begrip in de hele Verenigde Staten. Daarna veroverde de spectaculaire ijsshow Zuid Amerika, Azië en Europa en aan het eind van de jaren zestig was Holiday on Ice een wereldwijd fenomeen.

Inmiddels is Holiday on Ice 68.530 meter stof, 6.000 schaatsers, 3.250 vierkante kilometer ijs en bijna 25.000 kostuums verder en is de ijsshow drie keer vermeld in het Guinness Book of Records.

Mysterieuze nieuwe show
Het record aantal bezoekers viert Holiday on Ice met een mysterieuze show die bol staat van de raadselen en mysteries. Mystery neemt de toeschouwer mee op een avontuur door ruimte en tijd naar verafgelegen oorden. Van het Verre Oosten tot de wereld van Alice in Wonderland.
Van een magische medley in een Amerikaanse schoolbus, belandt de bezoeker in een swingende act rond de 12 sterrenbeelden. Vervolgens komt het publiek via een opzwepende zigeunerdans terecht in een donker woud bij de trollen. Deze groepsscène vormt een visueel mysterie...

“Ik ben altijd gegrepen geweest door raadsels, magie en mysteries, dus het leek me een geweldig uitgangspunt voor een show. Dat wat je niet bevatten kunt, dat wat tovenarij blijft en een beetje schimmig is, dat vind ik prachtig.” aldus Anthony van Laast, Artistiek Directeur van MYSTERY.

Meer dan vorige ijsshows is MYSTERY een echte familieshow geworden. Met naast de bekende volwassen scènes veel speelse elementen voor kinderen.
Bovendien krijgt deze show van Holiday on Ice een feestelijk tintje. De locaties zijn zo aangekleed dat het publiek bij binnenkomst direct in een feestelijke stemming komt. De show bevat tevens een verrassing van formaat, maar dit hoort nog even tot de mysteries van MYSTERY

Reserveren voor MYSTERY?
Tickets zijn nu te bestellen via TopTicketLine: 0900 “ 300 3000 (7dgn/wk, 10-22 uur, 45cpm) of via www.holidayonice.nl.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.