Categorie: NIEUWS

Zondag 22 Juni 2008 at 11:46 pm

Afsluiting Oerol 2008 afgeblazen door harde wind

Tekst Oerol

De afsluiting van de 27e editie van het Terschellings Oerol Festival is vanavond afgelast door de harde wind. Het slotspektakel op het strand bij West-Terschelling zou bestaan uit een optreden van de Friese fadozangeres Nynke Laverman, Sytse Pruiksma, flamencogitarist Paco Fernandez, vuurwerkkunstenaar Ephémere en SLEM. Windkrant 7 met uitschieters naar 8 belemmerde het vuurwerk- en muziekspektakel.

De afsluiting is door financiële steun van NAM, NFPK+ en Stichting Dioraphte de afgelopen dagen voorbereid op het strand, de Noordsvaarder. Door de harde wind kon het licht en geluid echter vandaag niet volledig afgerond worden. Daarnaast is het afsteken van vuurwerk met windkracht 7 tot 8 onmogelijk.

De verplaatsing van het totaalspektakel naar het podium op het Groene Strand was geen optie. Het festivalterrein is niet ingericht op de verwachte grote toestroom van publiek. De organisatie betreurt het ontzettend dat ze door overmacht het publiek niet het verwachte slotspektakel kan bieden.

Terschellings Oerol Festival 2008 Het eiland van de vorige dag, 13 t/m 22 juni, www.oerol.nl<http://www.oerol.nl/>
Hoofdsponsors van Oerol zijn Brand, NAM, Rederij Doeksen. Partner in natuur is Staatsbosbeheer.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.