Categorie: POP-ROCK, POP-ROCK

Donderdag 02 April 2009 at 06:37 am

Gig Tony Spinner Band opwarmer Highlandsfestival

Sound of Music Sound of music Sound of music
Tekst en beeld door Henry Krul (klik voor vergroting)

Het is bijna 20.00 uur en dus nog vroeg in de avond. Cafe de Noot in Hoogland nabij Amersfoort loopt al aardig vol. En daar is een goede reden toe.
Tony Spinner met z’n band geeft een optreden speciaal voor de vrienden van het Highlandsfestival dat op 16 mei zijn eerste editie gaat beleven.
Radiomaker Jan Douwe Kroeske is aanwezig maar ook diverse mensen die ik van gezicht ken. Wie ze allemaal zijn weet ik (nog) niet maar daar kom ik wel achter. Ik weet vrijwel zeker dat deze “bekende” koppen allemaal deel uitmaken van de organisatie van Terschellings Oerol. Dat geeft vertrouwen voor zo’n nieuw te starten festival.

Kort na 8 uur meldt de woordvoerder van het nieuwe rock- en bluesfestival de laatste nieuwtjes. De landelijke kaartverkoop verloopt naar wens. Getallen noemt ie niet maar het gaat goed. Inmiddels hebben zich al 200 vrijwilligers aangemeld maar dit moeten er nog meer worden.

Sound of music Sound of music Sound of music

Het Highlandsfestival kent een mooie line-up met toppers als Buddy Guy en Jethro Tull. Maar ook ex-Stones gitarist Mick Taylor, Sonny Landreth, Eddy Clearwater en The Juke Joints misstaan niet op het affiche. Het (openlucht)festival pretendeert goede blues- en rockmuziek te brengen in een comfortabele setting. Goed eten, goed drinken en lekkere plekken om te relaxen. En als je wilt blijven slapen dan is er ook campingaccomodatie voorhanden.

Na het korte welkomspraatje komt de band t.w. zanger/gitarist Tony Spinner (o.a. leadzang I can’t stop loving you bij Toto), bassist Michel Mulder en drummer Han Neijenhuis het podium op. Spinner doet z’n slippers uit en speelt op blote voeten. Hij oogt superrelaxed. De mannen spelen even ontspannen in. De microfoon van bassist Michel Mulder doet ’t niet maar niemand raakt gestresst. En dan barst Spinner (Missouri 1963), ooit geïnspireerd door Jimmy Hendrix, Duane Allman, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher en Robin Trower, los. Hoewel hij als sessiemuzikant en tien jaar als vooral achtergrondzanger/slaggitarist met Toto toerde ligt zijn voorliefde bij de blues. En dat is te horen. Zijn werk varieert van stevige rockers, gevoelige bluessongs, funky grooves en een rauwe boogie tot spannende jams, waarin hij zijn gitaar (beestachtig) laat spreken.
Heerlijk deze gasten. Het plezier spat er vanaf. Spinner heeft ongelooflijk veel repertoire (hij heeft maar liefst 6 cd’s op zijn naam staan) dat het grote publiek niet kent.
De band vult met hun spetterende optreden in deze intieme setting de gehele avond. Helemaal te gek.

Als dit de voorbode van de kwaliteit van het gebodene op het Highlandsfestival is dan komt het wel goed. Nu nog even hopen dat het weer meewerkt. En zoniet dan is Nederland evengoed een veelbelovend muziekfestival rijker dat in de toekomst grote ambities (meerdaags) heeft.

Meer informatie is te vinden op : www.highlandsfestival.nl en www.tonyspinner.com
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.