Categorie: JEUGD

Zondag 23 November 2008 at 4:53 pm

Kabouter Plop: Het bezoek van Pinki

Kabouter Plop
Door Chantal van den Boogaard

Vrolijke en uitgelaten kinderen vulden het Theater aan de Parade in Den Bosch. Allemaal waren ze gekomen voor de Nederlandse première van de nieuwste show van hun idool Kabouter Plop, Het bezoek van Pinki.

In ‘Het Bezoek van Pinki’ zien we oude bekenden terug uit de Kabouter Plop speelfilm ‘Plop en de Pinguïn’. Kabouter Lui heeft een brief met een onduidelijk adres. Omdat hij niet weet waar hij hem moet bezorgen, gaat hij samen met zijn en onze kaboutervrienden de brief brengen aan Kabouter Pruts, de uitvinder, die aan de rand van het bos woont. Ze komen in een wonderlijk laboratorium, waar een heel bijzondere uitvinding staat, namelijk een Reismachine.

Als Pruts onverhoopt weg moet, proberen Klus en Kwebbel stiekem Kwebbels geliefde Snorre van de Zuidpool naar hier te halen. Alleen verloopt dit niet zoals het zou moeten. In plaats van Snorre is daar namelijk Pinki de Pinguin. Dan verdwijnt Lui en gaat de machine ook nog eens stuk. Of dit allemaal nog goed komt …. ? Dat is te zien in het theater!

Plop en het bezoek van Pinki is vooral een muzikaal feestje. De verhaallijn is eenvoudig en goed te volgen, ook voor de allerkleinsten. De Ploppertjes gaan zichtbaar op in het verhaal. Er wordt enthousiast geroepen, gezongen en gedanst.

De voorstelling duurt een kleine vijf kwartieren wordt zonder pauze ten tonele gebracht. Precies lang genoeg voor de doelgroep; kinderen vanaf 3 jaar.

Opnieuw is het Studio 100 gelukt een voorstelling te maken die van het begin tot het einde alle Ploppers, Plopvrienden en Plopvriendinnen van het begin tot einde weet te boeien.

De voorstelling is tot maart 2009 te zien in Theaters in Nederland en Vlaanderen en de speellijst is hier te vinden.

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.