Categorie: MUSICAL

Zondag 09 November 2008 at 2:24 pm

Freek wint finale ‘Op zoek naar Joseph’

Op zoek naar Joseph Op zoek naar Joseph Op zoek naar Joseph
Door Judith Verkerk-Widmer met foto's van Berbera van den Hoek

Na een 9 weken durende afvalrace stonden op zondagavond 26 oktober Roy, Freek en John in de spannende finale van ‘Op zoek naar Joseph’. Wie van deze drie heren zou de felbegeerde hoofdrol krijgen in de musical ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’’?

Bijna 1,8 miljoen kijkers stemden op de live-show af. Volgens de jury, bestaande uit Pia Douwes, Erwin van Lambaart, Paul de Leeuw en Willem Nijholt, waren alle Josephs even kansrijk. Ieder had zijn eigen kwaliteiten. Ondanks zijn pogingen om een blonde Joseph te promoten, moest Roy als eerste de arena verlaten. De jury roemde hem om zijn harde werken en volgens Nijholt had hij zich van een ruwe diamant weten te ontwikkelen tot een schitterende steen. Nadat hij met een minuten durende staande ovatie de studio moest verlaten ging de strijd onverbeten door tussen John en Freek. ? 


Beiden wisten eerder op de avond al op overtuigende wijze een musicalnummer te vertolken. Freek wist met zijn emotionele ‘Gethsemane’ uit Jesus Christ Superstar de jury en het publiek te ontroeren. Achteraf bleek zijn traan veroorzaakt door de spanning dat hij zijn tekst niet meer wist. Als een ervaren musicalster wist hij zich uit de hachelijke situatie te redden door er nog meer expressie en overtuiging tegenaan te gooien. Ook John wist tijdens het nummer ‘Verwarrend bestaan’ uit de musical Aïda een ‘wauw’ van een tot tranen geroerde Pia Douwes te ontlokken.

Op zoek naar Joseph Op zoek naar Joseph Op zoek naar Joseph

Met het nummer ‘Sluit alle deuren maar’ hadden de in lendendoek geklede heren een laatste kans om het publiek te overtuigen van hun kwaliteiten.  De jury bleef verdeeld. Zou het publiek kiezen voor de rijpere John of juist voor de vocaal sterke Freek? Het publiek, dat inmiddels was uitgegroeid tot 2,2 miljoen kijkers, stemde uiteindelijk op Freek. Daarmee sluit hij zich vanaf donderdag aan bij de repetities van ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’.  Tijdens de persconferentie zei hij het zich nog niet te realiseren. Het was een te grote opeenstapeling van fantastische dingen. ? ?

De première van de musical is op 12 december in het de stadsschouwburg in Utrecht. Daarna toert ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ langs de theaters in het hele land.

Joseph and the amazing technicolor dreamcoat website

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.