Categorie: POP-ROCK, VERWACHT

Zaterdag 20 December 2008 at 09:50 am

Numoonfest 2008

Sabrina Starke Johen Dear Mowing Club Ntjam Rosie
foto's van Jeroen van der Ent, Eric van Nieuwland en Berbera van den Hoek

Op 27 en 28 december wordt het voorlopig laatste Numoonfest geörganiseerd in Lantaren/Venster te Rotterdam. Numoonfest presenteert wederom een unieke mix van nu-jazz, soul, funk, balkan, electro, singer/songwriter, film en crossmedia. Numoonfest is een festival dat door Rotterdamse artiesten is opgericht om nieuw talent te promoten. De afgelopen drie jaar heeft Numoonfest diverse nieuwe Nederlandse acts weten te koppelen aan een boekingskantoor, platenmaatschappij en/of publisher. Daarnaast zijn diverse artiesten via bemiddeling door Numoonfest geboekt door aansprekende clubs en evenementen in binnen- en buitenland. En dan natuurlijk niet te vergeten het publiek dat in een prettige sfeer heeft kunnen genieten van goede en relatief onbekende muziek.

Het is dan ook bijzonder jammer dat Numoonfest dreigt te verdwijnen. Het festival is niet opgenomen in het Rotterdamse Cultuurplan. Ook heeft Rotterdam Festivals dit jaar de subsidie stopgezet. Blijkbaar laat een festival als Numoonfest zich moeilijk plaatsen in een bepaalde categorie. Het is bekend dat Rotterdam o.a. flink inzet op urban muziek en ook de jazz wordt al jaren flink gestimuleerd. Vele crossover clubs en evenementen - volgensNumoonfest toch de toekomst - dreigen hierdoor de dupe te worden. 

Neemt niet weg dat Numoonfest ook dit jaar weer met veel liefde voor de muziek en veel steun vanuit de muziekindustrie een bruisend muziekfeest organiseert. Muziekliefhebbers kunnen voor € 17,50 per dag 17 live-acts (plus film, video en surprise acts) zien. Goed nieuws in deze tijd waarin de financiële crisis het nieuws lijkt te beheersen. Een prima investering met een inspirerend en gegarandeerd rendement. 

Rotterdam is opnieuw goed vertegenwoordigd met o.a. de nu-soul van Sabrina Starke (die onlangs werd getekend door Blue Note), alternative hip hop en soul van Pan Africans, samplemania en experimentele rock van Stöma, balkan beats van Orient Express,  powerjazz van State Of Monc bij de Silent Disco Live met visuals van Urbi Et Orbi, een speciaal Numoon crossover worldbeats project getiteld New Moon Bros, singer/songwriter van o.a.Mark Lotterman en Nightporter, abstracte electronica van het kersverse La Boutique Fantastique en jazzbeats van DJ Miss Delicious.

En uit de rest van Nederland wederom een aantrekkelijke mix van stijlen met enkele opvallende goede acts met internationale uitstraling: hip hop en soul van La Melodia, gypsy tunes van Caspian Hatdance, crossover wordlbeats van Hotel, swampbeats ala Tom Waits van Big Low, funk van Liquid Spirits, experimentele beats van Arts The Beatdoctor, technopunk van Aux Raus en broeierige singer/songwriter van John Dear Mowing Club. Kortom een aardig overzicht van de Nederlandse muziekscene op dit moment. Er zijn niet veel plaatsen waar zoveel veelzijdig Nederlands talent naast elkaar geprogrammeerd staat.

Zie voor het volledige programma, geluidsfragmenten, video's en weblinks de volgende website: www.myspace.com/numoonfestnumoonfest>  

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.