Categorie: ALGEMEEN

Woensdag 17 December 2008 at 7:33 pm

Winter Efteling: leuk dat het gezellig is maar ik wil liever iets spannends

Winter Efteling  Winter Efteling Winter Efteling
Door Ellen van Beek met foto’s van Pim Pot (klik voor vergroting)

Zaterdag 6 december heeft de Winter Efteling voor de tiende keer haar poorten geopend. De oud-Hollandse sfeer die het park kenmerkt is doorgevoerd in vele facetten. Op een mooie manier komt overal de winterse sfeer terug, zo draagt de Vogelrok een muts en shawl, ligt Holle Bolle Gijs naast een witte kerstboom en zijn overal in het park op een genuanceerde manier kerstkadootjes, kunstsneeuw en winterelementen verwerkt.

Op diverse pleinen zijn kampvuren om je aan te warmen en wordt de sfeer versterkt door sneeuw, fonkelende lichtjes en hier en daar live-entertainment. Als je het geluk hebt om het gospelkoor “de lichtpuntjes”te ontmoeten, terwijl je een warm glaasje gluhwein drinkt en je warmt aan het kampvuur waan je je bijna in een kerstfilm. Al snel kom je terug op de commerciele aarde als je de vele mensen om je heen ziet die vol trots, de bij een kop soep verkregen, Efteling-Unox kerstmuts dragen.

Er is een aantal attracties die alleen tijdens de Winter Efteling te beleven zijn: in het overdekte IJspaleis kunnen bezoekers schaatsen op een ijsbaan van 1200m². Verderop in het Kinder Winter Wonderland kunnen kinderen tot 12 jaar op een tube van een ijsbaan glijden en over een winters luchtkussen klimmen. Bij 't Hijgend Hert kunnen gasten de langlauflatten onderbinden voor een tocht door een winters landschap. De gasten die komen voor spectaculaire attracties zoals achtbanen zullen teleurgesteld zijn. Zoals een 12-jarige gast zei: “leuk dat het hier gezellig is maar ik wil liever iets spannends”.

Winter Efteling Winter Efteling Winter Efteling

De populaire en meer spectaculaire attracties Python, Vliegende Hollander, Pegasus, Piranha zijn gesloten. De bobbaan, die zo zou passen bij de winterse sfeer, is niet structureel open maar wordt bij verrassing af en toe even geopend wat onmiddelijk leidt tot lange wachttijden.
Nu maar hopen dat de investeringsplannen die de Efteling heeft zoals Likkebaard (dat in 2010 zal worden geopend) en Ravelijn de nieuwe middeleeuwse attractie wel open zullen zijn in de toekomstige winterefteling.

De mening van Maaike Pot (10 jaar)
"In de WinterEfteling is het zowel leuk als sfeervol. Het leukste is Winterwonderland, daar is een glijbaan waar je met een band vanaf kan glijden. In het sprookjesbos is het heel mooi. Bij het kasteel van Sneeuwwitje ligt echt lijkende sneeuw en bij het huisje van de zeven geitjes liggen de kerstkadootjes al klaar bij de haard. Wat minder leuk is dat alle achtbanen, behalve de vogelrok, dicht zijn. Ik vond het heel gezellig in de Winter Efteling maar als ik maar een keer per jaar geld zou hebben voor de Efteling zou ik in de zomer gaan want dan kan ik ook in de achtbaan en de Piranha."

De conclusie lijkt duidelijk: de Winter Efteling is gezellig maar de attracties die het voor de iets oudere kinderen juist leuk  en spannend maken ontbreken. Neemt niet weg dat het voor de kleintjes een lekker dagje uit is.

Bekijk hier het entertainmentprogramma.

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.