Categorie: VERWACHT, TONEEL

Maandag 15 December 2008 at 11:00 am

A Christmas Carol, unieke vertolking van Dickens klassieker

Christmas Carol Christmas Carol Christmas Carol

De kerstdagen zijn in aantocht en een uitgelezen gelegenheid om vervroegd in kerststemming te komen is de voorstelling A Christmas Carol. 

Het klassieke verhaal van Dickens is een van de beroemdste kerstverhalen ooit. Centraal staat de kille vrek Ebenezer Scrooge die het kerstfeest als totale nonsens ziet en meedogenloos tegenover zijn medemens is. Dan wordt hij verrast door de geesten Jacob en Robert Marley, zijn vroegere werkcompagnons, die hem waarschuwen waarmee hij bezig is en hem vertellen dat hij bezoek zal krijgen van drie spoken die hem zullen meevoeren naar het ontstaan en de gevolgen van zijn negatieve gedachtegoed. Na deze openbaring keert Scrooge tot inzicht en zo wordt hij vlak voor het kerstfeest een beter mens.

Dit jaar organiseert STET (Stichting Enlish Language Theater) op veler verzoek voor het derde achtereenvolgende jaar deze kerstvoorstellng bij uitstek. De engelstalige voorstelling vindt plaats in zaal Concordia in Den Haag en een uur voor de voorstelling wordt u verwelkomd in het Hofje van Wouw met ‘mulled wine’ koffie en thee. Het Hofje van Wouw is een 17e eeuws hofje in den Haag waar je je direct terugwaant in de Victoriaanse sfeer die Dickens zo prachtig schetst in het wereldberoemde verhaal. Ashley Ramsden, meesterverteller en acteur brengt in zijn eentje alle 24 karakters uit het verhaal tot leven. 

De voorstelling is nog te zien op de volgende dagen:

Woensdag 17 december om 20:15 uur
Vrijdag      19 december om 20:15 uur
Zaterdag    20 december  om 20:15 uur

Website STET voor meer informatie en kaarten: 

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.