Categorie: POP-ROCK

Zondag 25 Januari 2009 at 7:00 pm

Wervelende 11e editie Vrienden van Amstel Live

Pete Philly Alain Clark Trijntje Oosterhuis Jeroen vd Boom
Door Serge Julien met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)
Vrienden van Amstel Live gezien in Ahoy, Rotterdam op 22 januari 2009 

Vorig jaar vierde het evenement Vrienden van Amstel Live alweer haar tweede lustrum. Eind januari is het altijd weer een feest van jewelste als een aantal van neerlands beste muzikanten acte de presence geven in de Rotterdamse Ahoy. De bands spelen een paar van hun bekende liedjes en soms in verrassende groepssamenstellingen. Een goed programma voor 2009 valt prima in de smaak bij het publiek dat volledig meegaat tijdens de openingsavond.

Op het T-vormige podium doet oudgediende George Baker de aftrap met Little Green Bag waarna jonge honden Voicst hun feel good hit Everyday I Work On The Road uitvoeren om vervolgens samen met Pete Philly & Perquisite een leuke combi te vormen met A Year and A Bit.

George Baker 3Js Jeroen vd Boom Ellen ten Damme

Nederlandstalig wordt de overstap gemaakt naar 3js en Jeroen van der Boom die ieder zoetgevooisde maar swingende liedjes presenteren. Leuk is de complete fanfare die het podium opmarcheert tijdens het Wiegelied. Ook zoet maar prachtig is het bloestollend mooie Love You More van Racoon dat de groep samen met Ellen ten Damme uitvoert.

Het eerste hoogtepunt van de avond mag op conto worden geschreven van rasentertainer Van Velzen. De kleine muzikant beschikt over een enorm energiepijl en charisma en heeft een neus voor catchy opzwepende liedjes. Shine A Little Light en When Summer Ends gaan erin als koek. Het duet Baby Get Higher dat hij doet met Krezip’s Jacqueline Govaert is om blij van te worden. Een prima overstap naar de groep Krezip zelf die het dit jaar voor gezien houdt maar op de Vrienden van Amstel nog een overtuigende set doet met Plug It In & Turn Me On en Out of My Bed. Alain Clarke sluit aan om All My Life mee te doen maar zorgt vooral tijdens zijn eigen set voor de hoogtepunten met Blow Me Away en de hit Father & Friend waarbij vader Clark ook het podium deelt. Alain Clark vreet het publiek op met een sterke van soul doorspekte stem en een overtuigende uitstraling. 

Alain Clark Jaqueline Govaerts Van Velzen  Krezip

Trijntje Oosterhuis heeft recentelijk een Grammy nominatie in de wacht gesleept voor het nummer Alfie van haar album The Look Of Love. In februari weten we of ze de prijs ook daadwerkelijk verzilverd krijgt. Op de Vrienden van Amstel zingt ze het mooie Vlieg Met Me Mee en stoft ze de oude Total Touch knaller Touch Me There af.

Oudgedienden Frank Boeijen, Henk Hofstede en Henny Vrienten spelen gedrieën hun gouwe ouwe krakers Zwart/Wit, In The Dutch Mountains en Is Dit Alles. Bij het laatste nummer staat op één lid na het voltallige Doe Maar op het podium. Legende Boudewijn de Groot sluit het hoofdgedeelte van de show af met de nummers Meester Prikkebeen waarbij Sharon den Adel van Within Temptation hem bijstaat. Natuurlijk ontbreekt het klassieke Land van Maas en Waal niet waarbij in het sportpaleis een heuse polonaise uitbreekt.

Alain Dave clark Henny Vrienten Ernst Jansz

De show wordt afgesloten met verschillende combinaties van alle muzikanten die nummers als Annabel, Als je Wint en afsluiter Iedereen is van de Wereld opvoeren.

De Vrienden van Amstel blijft een leuk concept en toont ook dit jaar weer een wervelend programma met aangename combinaties. Wat ook niet ongenoemd mag blijven is de mooie visuele aankleding van het geheel maar bovenal wordt weer duidelijk hoeveel muzikanten van topklasse we hebben in dit land!

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.