Categorie: JAZZ

Woensdag 14 Januari 2009 at 9:00 pm

Leidse Jazzweek dit jaar nog groter

Benjamin Herman  Zuco 103 Candy Dulfer
foto's Berbera van den Hoek

Het duurt nu echt niet lang meer! Nog een week en muziekliefhebbers kunnen weer genieten van een week hoogstaande jazz. Tijdens de Leidse Jazzweek van 21 tot en met 25 januari zullen lokale en internationale topmusici op verschillende locaties in Leiden spelen. Na het succes van vorig jaar heeft de organisatie dit jaar nog groter uitgepakt, met meer artiesten en locaties. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang, dus zorg dat je er snel bij bent om Rita Reys, Gare du Nord, Hans Dulfer en Giovanca niet te missen.

Door de hele stad hangen borden waarop de jazzweek wordt aangekondigd. De organisatie heeft meerdere bijzondere locaties aan het festival weten te binden. De drie hoofdlocaties bestaan uit: De Waag, Four Reasons en Holiday Inn. Om meteen goed in de sfeer te komen verzorgt op 17 januari niemand minder dan jazzlegende Chris Barber een spetterende kick off met zijn elfkoppige band in de Four Reasons. Op 23 januari zal jazzdiva Rita Reys een uniek concert geven met tenorsaxofonist Sott Hamilton. Het Keytownfestival op zaterdag 24 januari wordt er ook één met namen van allure. De sound van onder andere Gare du Nord, Zuco 103, New Cool Collective, Club Des Belugas en vele andere zal het ijs onmiddellijk doen smelten en het publiek opwarmen. Het programma biedt voor ieder wat wils waarbij jazz, blues, soul en pop de boventoon voeren. 

Dit jaar wordt ook de Leidse Jazz Award uitgereikt aan een jong getalenteerde jazzstudent van de Nederlandse Conservatoria. De award, een kristallen bokaal, zal op 23 januari door Rita Reys overhandigd worden in Holiday Inn. Op de website www.leidsejazzweek.nl is de volledige programmering van het festival te vinden en de kaartverkoop van de overige optredens. Daarnaast wordt op de website ook het programma van de kroegentocht bekend gemaakt en zijn er updates en toevoegingen aan het programma te vinden. Kaarten voor de Leidse Jazzweek zijn in Leiden bij platenmaatschappij Velvet (Nieuwe Rijn 34) te bestellen of online bij Easyticket via de website www.leidsejazzweek.nl. Op de website van Easyticket staat tevens waar de kaarten nog meer in Nederland te koop zijn.

Leidse Jazzweek 21 januari t/m 25 januari 2009

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.