Categorie: POP-ROCK, JAZZ

Zondag 11 Januari 2009 at 5:30 pm

Gino Vannelli in Paard van Troje en de Boerderij

Gino Vannelli

Hoog bezoek in het Paard van Troje op 6 februari en in de Boerderij in Zoetermeer op 22 maart want niemand minder dan de Canadese zanger, schrijver en voormalig sex symbool Gino Vannelli zal de Haagse en de Zoetermeerse poptempels aandoen voor een optreden. Hoewel de muzikant de afgelopen jaren wat minder zichtbaar is in de spotlights (ook om zijn sex symbool imago van zich af te schudden) is hij nog altijd actief.

In 1974 breekt Vannelli commercieel door met het huzarenstukje Powerful People waarop het voor iedereen bekende People Gotta Move staat. Hoewel het thema van zijn liedjes veelal liefde is zijn het niet zomaar doorsnee popsongs en zijn er elementen uit jazz, soul en funk waar te nemen.

In 1978 verdient hij een Grammy Award met het nummer I Just Wanna Stop van het album Brother To Brother dat hem een nummer 1 hit in Canada oplevert en de nummer 4 positie bereikt in de VS. Midden jaren tachtig is hij ook in Nederland een aantal keren hoog in de hitlijsten te vinden met nummers als It Hurts To Be In Love en Wild Horses. Stuk voor stuk vakkundig gemaakte, goed in het gehoor liggende liedjes.

Recente releases zijn Canto en These Are The Days. Vanelli woont gedeeltelijk in Nederland en de VS en werkt aan verschillende projecten. Hij tourt nog met regelmaat en ook Nederland is weer aan de beurt voor een aantal optredens. Een stukje muziekgeschiedenis met Gino Vannelli zou nog weleens een welbestede avond kunnen worden.

Informatie

Locatie: Paard van Troje, Prinsegracht 12, Den Haag
Deuren open: 19.30. Aanvang: 20:30 uur. 
Entree € 25,00 (voorverkoop is gestart)
Tickets verkrijgbaar aan de kassa van het Paard van Troje (op werkdagen geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur) of online via Paard.nl en Ticketservice.nl.

Locatie: Boerderij, Amerikaweg 145, Zoetermeer
Deuren open: 19.30. Aanvang: 20:30 uur. 
Entree € 28,00 (voorverkoop is gestart)
Tickets verkrijgbaar via Ticketservice.nl en op de dag van het concert bij de avondkassa indien beschikbaar. 

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.