Categorie: POP-ROCK

Maandag 16 Maart 2009 at 10:08 pm

Legendarische soul met Booker T. & The MG’s in het Paard van Troje

Booker T

Wat hebben soul legendes als Otis Redding, Wilson Pickett en Sam & Dave gemeen? Allen werden begeleid door de band Booker T. & The MG’s. 

Na een slordige 20 jaar afwezigheid staan toetsenist Booker T, gitarist Steve Cropper en bassist Donald ‘Duck’ Dunn weer op de internationale podia en ze slaan daarbij Nederland niet over. Op zaterdag 21 maart staan de muzikanten in het Haagse Paard van Troje.  

De band is bekend van nummers als Green Onions en Time is Tight waarmee ze in de jaren zestig grote hits scoorden. Hun geluid was karakteristiek voor de zogeheten Memphis Sound die vooral via het fameuze label Stax Records naar buiten werd gebracht. De band is op dik 500 albums te horen die in de periode 1963 – 1965 zijn opgenomen.    


Daarnaast is gitarist Steve Cropper is niet alleen een invloedrijk op de zes snaren, hij is ook medeverantwoordelijk voor het schrijven van grote hits als Dock of the Bay van Otis Redding, Knock on Wood van Eddie Floyd en In The Midnight Hour van Wilson Pickett.  

Verwacht een avondje broeierige Memphis Soul van deze legendarische formatie waarbij het bekende werk ongetwijfeld de revue zal passeren.  

Informatie  
Locatie: Paard van Troje, Prinsegracht 12, Den Haag  
Deuren open: 19.30. Aanvang: 20:30 uur.  
Entree € 37,00 (voorverkoop is gestart)  
Tickets verkrijgbaar aan de kassa van het Paard van Troje (op werkdagen geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur) of online via Paard.nl en Ticketservice.nl.

 

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.