Categorie: JAZZ, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Zondag 05 April 2009 at 4:43 pm

MARTA, RUPA EN FRÉDÉRIQUE ZATERDAG BIJ VRIJE GELUIDEN

2009-04/martagomez-20099570.jpg Marta Gomez foto Hans Speekenbrink Marta Gomez foto Hans Speekenbrink
Beeld Marta Gomez Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

zaterdag 4 april 2009 11:05 Ned 1
Drie zeer geëngageerde vrouwen:

- Singer-songwriter Marta Gómez introduceert haar nieuwe cd op haar eerste Europese tourne-
- Rupa and The April Fishes. Wereldburger Rupa laat zich niet beperken door muzikale grenzen
- Frédérique Spigt zingt uit haar nieuwste album Vreemd

De jonge Colombiaanse singer-songwriter Marta Gómez mengt met het grootste gemak Zuid-Amerikaanse ritmes, Colombiaanse cumbia en bambuco, Argentijnse zamba, Cubaanse son en Peruviaanse lando en ze schrijft melodieën en refreinen die universeel klinken. Ongeacht de taal waarin ze zingt krijg je het gevoel dat je alles begrijpt. Zij wordt begeleid op piano, percussie, bas en fluit.

Zangeres Rupa Marya ombineert twee ambachten: muzikante en arts. Alle muzikale invloeden uit haar brede achtergrond komen samen, verhalen die ze van patiënten hoort vertaalt ze naar haar muziek.
Ze voelt zich wereldburger en laat zich niet beperken door eventuele muzikale grenzen. Met haar band The April Fishes schept ze een nieuwe, vrije muzikale wereld.
 
Als solo-artieste begon toen ze derde werd bij het Nationaal Song Festival in 1998. Sindsdien maakte Frédérique Spigt vele albums zoals Droom, Beest en Één Kus en nu is er Vreemd, opgenomen in haar huisje in Frankrijk.
Eigenzinnige teksten die diep kunnen raken. Met overgave zingt ze rauw haar liederen. En we geloven haar... Aan Hans Flupsen vertelt ze hoe ze wel degelijk vindt dat politiek en muziek samen kunnen gaan en over haar afschuw voor visagisten die aan haar zitten en elk zweetdruppeltje willen deppen omdat dat niet zou mogen op de nationale tv. Láát dat, vindt ze - na inspanning zweet je, nou en?

Meer info op de Vrije Geluiden site
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.