Categorie: MUZIEK, VERWACHT

Dinsdag 28 April 2009 at 11:00 pm

Buddy Guy en Jethro Tull headliners Highlands Blues & Rock Festival

Buddy Guy Photo credits unknown Jethro Tull photo credits unknown Eddy Clearwater photocredits ubknown

Tekst Henry Krul 

Op zaterdag 16 mei is het zover!

Dan namelijk vindt voor het eerst het Highlands Blues & Rock Festival plaats. Dit festival is speciaal in het leven geroepen voor de vele fans van blues in al zijn verschijningsvormen en van de betere rockmuziek. Het Highlands Blues & Rock Festival is een initiatief van een vriendenclub uit Amersfoort die na jaren hardop dromen tijdens wekelijkse bijeenkomsten in bluescafé De Noot in Hoogland de daad bij het woord heeft gevoegd. Gesteund door een grote groep professionals en vrijwilligers organiseren zij nu de eerste editie van dit unieke festival. De ambitie is om Highlandsfestival te laten uitgroeien tot een meerdaags evenement.

Het met zorg samengestelde programma, grote namen zoals Buddy Guy, Jethro Tull, Sonny Landreth en (ex Rolling Stone) Mick Taylor, worden afgewisseld met acts die aan het begin staan van een beloftevolle carrière. Buddy Guy bijvoorbeeld, winnaar van maar liefst 5 Grammy Awards, is één van de laatst nog levende vertegenwoordigers van de oorspronkelijke bluesmannen uit Chicago en zelden in Nederland te bewonderen. Ook Jethro Tull met frontman Ian Anderson is slechts incidenteel hier te bewonderen.

Het publiek zal naar verwachting bestaan uit  enthousiaste jonge festivaltijgers, maar ook uit meer oudere en wijzere muziekliefhebbers, die minder bereid zijn om de elementen te trotseren, hoe goed de optredens en hoe groot de namen ook zullen zijn. Om vooral die laatste categorie tegemoet te komen is voorzien van alle mogelijke gemakken, zoals voldoende zitruimte om tijdens of tussen de optredens door op adem te komen of het lijf even rust te gunnen. Een goed kop koffie en een goed verzorgde maaltijd, allemaal tegen redelijke prijzen, behoren allemaal tot de mogelijkheden. Overigens moddervrije voeten worden ook beloofd….

Kortom, voor van alle gemakken voorzien maar bovenal kwalitatief hoogstaand (openlucht) blues-en rockfestival moet je op 16 mei in Stadspark Schothorst Amersfoort Noord zijn.

Meer info omtrent o.a. het programma, tijdschema, prijzen, overnachtingsmogelijkheden en bereikbaarheid is te vinden op:

www.highlandsfestival.nl

Artiesteninfo op de volgende sites:

www.buddyguy.net

www.j-tull.com

www.sonnylandreth.com

www.micktaylor.net

www.ianparkermusic.com

www.ilenebarnes.com

www.aynsleylister.co.uk

www.eddyclearwater.com
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.