Categorie: JAZZ, MUZIEK, NIEUWS, PODIUM FOTO

Woensdag 27 Mei 2009 at 08:59 am

'All That Jazz', presentatie van een opwindend nieuw muziekboek

All That jazz Boek met bijdragen van rik van Boeckel, René de Hilster en Hans Speekenbrink

Gisteren werd in Café Bloem te Amsterdam het eerste exemplaar van "All That Jazz' overhandigd aan trompettist Eric Vloeimans.
Conceptontwikkelaar en initiatiefnemer Paul Evers dankte hem daarbij voor zijn rake column in het boek die volgens Evers precies aangeeft waar het om gaat. Behalve de aanwezige pers waren ook de schrijvers en fotografen die bij hebben gedragen aan het boek aanwezig. Met trots kunnen we zeggen dat drie medewerkers van cultuurpodium en jazzpodium daarvan deel uit maken; Dat zijn de schrijvers Rik van Boeckel en René de Hilster alsmede fotograaf Hans Speekenbrink.

ALL THAT JAZZ is een schitterend full colour geïllustreerd boek over jazz in de breedste zin van het woord. Jazz is allang geen stoffig muziekgenre meer dat wordt gespeeld in rokerige kroegen en gedraaid wordt op ouderwets vinyl. Jazz is hot, een lifestyle geworden en reikt verder dan de grenzen van swing, bop en freejazz. Met festivals, kleding, eten, uitgaan, blues, gospel, worldmusic, funk, hiphop, soul, urban, singer-songwriters en nog veel meer is jazz alomtegenwoordig.

ALL THAT JAZZ is een trendsettend en gezaghebbend boek waarin jazz in al haar facetten belicht wordt, van Coltrane tot Kyteman, Aretha tot Amy en Dizzy tot Deelder. Met prachtige anekdotes, verhalen, biografieën en schitterende foto’s van de allerbeste fotografen.

ALL THAT JAZZ is daarmee niet alleen een onweerstaanbaar vormgegeven koffietafelboek, maar ook een standaardwerk dat de huidige stand van zaken in de jazzwereld op een rijtje zet.  Met meer dan 400 pagina’s is het daarnaast een boek om eindeloos in te bladeren.

ALL THAT JAZZ van uitgeverij Carrera ligt vanaf vandaag in de winkels, telt 427 pagina's en kost € 34,95

ISBN 978 90 488 0187 gebonden 16-22 cm
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.