Categorie: JAZZ, KLASSIEKE MUZIEK, MUZIEK, TIPS, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Vrijdag 27 November 2009 at 2:04 pm

Ramón Valle Trio, Combattimento Consort en Astillero bij Vrije Geluiden

Ramon Valle Trio foto Hans Speekenbrink Combattimento Consort foto Hans Speekenbrink Orquesta Asttillero foto Hans Speekenbrink

Foto's Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

- Ramon Valle trio speelt werken van hun nieuwste cd "Playground". Ramón Valle-piano, Omar Rodrigúez Calvo-contrabas en Owen Hart jr-drums

- Het Combattimento Consort o.l.v. Jan Willem de Vriend speelt Haydn.

- Orquesta Astillero - De nieuwe jonge tango-sensatie uit Argentinië 

Orquesta Astillero wordt de tangosensatie uit Buenos Aires genoemd. Cultuurpodium zag ze al eerder dit jaar in Amsterdam en jazzpodium.nl deed daarvoor verslag van hun optreden in Utrecht. Zonder te kopiëren roept Astillero de oude grootmeesters van het genre in herinnering. De leden zijn allen 20-ers en 30-ers die in een voorstad aan de zuidkant van Buenos Aires wonen en daar hun eigen vernieuwende tango repertoire schrijven: rauw, ritmisch, gepassioneerd en ongekunsteld met door zanger Peyo gezongen teksten over 't dagelijks leven van het Buenos Aires aan 't begin van de 21e eeuw.

Haydn staat bekend als een fijnzinnige en subtiele componist, maar kent u ook zijn emotionele en hartstochtelijke kant? Het Combattimento Consort o.l.v. Jan Willem de Vriend laat iets van Haydns meest felle en intense orkestwerken horen. Écht iets voor een stormachtige herfstdag!

· De uit Cuba afkomstige Ramón Valle heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelzijdige pianist die zijn spel doordrenkt met emotie, passie en een levendige zeggingskracht. Klassieke Europese jazz weet hij organisch te mengen met de kracht en energie van de Amerikaanse jazztraditie waarin hij zijn latin afkomst niet verloochend. Nú is er een nieuwe cd "Playground" opgedragen aan zijn eerstgeboren zoon Fabio. Met de geboort van Fabio kwam er behoefte aan meer structuur in zijn leven en wat dat voor invloed heeft op de muziek vertelt hij bij Vrije Geluiden.

Ramón is zaterdagavond als pianist nog te zien in Paradiso, tijdens de opening van het Contabanda Festival Flamenco meets Cuba met o.a. Nuria Manglano.

Aanstaande donderdag 3 december speelt het Ramón Valle Trio in het Bimhuis te Amsterdam 

Cultuurpodium's fotograaf Hans Speekenbrink, maakte enkele dagen geleden de nieuwe persfoto's van het Ramon Valle Trio. Een eerste exemplaar uit die serie hierboven.

Vrije Geluiden Zondag 29 November 2009
Ramon Valle
Combattimento Consort Amsterdam
Orquesta Astillero
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.