Categorie: CABARET, MUZIEK

Vrijdag 05 Februari 2010 at 10:37 pm

Try - out Theaterconcert "Label" - Angela Groothuizen

Angela Groothuizen LABEL foto Nick van Ormondt

Door Marcella Westen met foto van Nick van Ormondt (klik voor vergroting)

Kort en gedrongen...

"Angela Groothuizen, kan die zingen dan?" Zeg tegen de gemiddelde 16-jarige dat je naar een theaterconcert van Angela Groothuizen gaat en dit is het antwoord. Angela's nieuwste label is "jury lid in een tv-talenten jacht". In haar nieuwe theaterconcert "Label" probeert ze labels van zich af te werpen en moedigt ze het publiek aan om vooral eens uit het hokje te komen waar ze al jaren inzitten.

Zelf heeft ze in de loop der jaren de meest uiteenlopende labels gekregen en is ze in menig hokje geduwd. Gedurende de show vertelt ze hoe ze daardoor beïnvloed is en hoe die gevoelens veranderen naarmate je ouder wordt. Haar vertellingen zijn de rode draad door het verhaal van de nummers die ze zingt begeleid door haar mannen. Van prachtige kleine liedjes tot stevige nummers waarbij ze zelf de elektrische gitaar bespeelt. De pure en ruwe nummers vormen een mooie balans en zijn typisch Angela. En ondanks wat oneffenheden - wat mag bij try outs - was het toch een complete voorstelling.

Van haar allereerst label "kort en gedrongen" zal ze nooit afkomen, maar de labels passie en liefde draagt ze graag. En dat is dan ook eigenlijk waar de voorstelling over gaat; liefde voor anderen maar vooral voor jezelf welk label je ook draagt en in welk hokje je ook zit. En de passie? Die straalt van deze "kleine grote dame" af op het moment dat ze het podium betreed en vervult de hele zaal.

Wilt u Angela ongelabeld zien in een avond vol ontroering, een lach, geweldige muziek en passie dan is deze voorstelling echt een aanrader.

Speellijst

Website Angela Groothuizen


Credits:
Tekst: Angela Groothuizen, Martijn Hillenius, Jill Bolte Taylor, André Veltkamp
Zang: Angela Groothuizen 

Drums, gitaar: Jeroen Molenaar
Bas, gitaar: Rob Hendriks 
Orgel,
piano en keyboard: Coen Molenaar of Jan-Peter Bast of Sven Figee
Arrangementen: Coen Molenaar, Jeroen Molenaar, Rob Hendriks en Eric van de Bovenkamp
Geluid: Michael Sudmeijer en Martijn Cobussen (audio80.nl)
Licht(design): Kees Meijer
Regie: André Veltkamp
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.