Onderwerp: THEATER, TONEEL

Donderdag 23 Januari 2014 at 12:29 pm

“On Golden Pond”, een toneelstuk dat op alle fronten perfect is.

On Golden Pond On Golden Pond On Golden Pond

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

Het was een boek, toen kwam de film, jaren geleden werd het ook in Nederland al eens succesvol op de planken gebracht en nu, in 2014, is het in een heel frisse jas, dankzij de geweldige vertaling van Paul van Vliet, terug in de theaters en ook nog eens met een meesterlijke cast. “On Golden Pond”
Een meesterlijk mooi verhaal over ouder worden en verstoorde familierelaties, maar wel vol humor en een waar genot om voor naar het theater te gaan.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Dinsdag 21 Januari 2014 at 3:07 pm

Teresa Salgueiro (ex-Madredeus) in Muziekgebouw Eindhoven

Teresa Salgueiro photo Hans Speekenbrink Teresa Salgueiro photo Hans Speekenbrink Teresa Salgueiro photo Hans Speekenbrink

Tekst Rik van Boeckel, Fotografie Hans Speekenbrink klik voor vergroting)

De Portugese diva Teresa Salgueiro treedt in februari a.s met haar quintet op in Muziekgebouw Eindhoven. Najaar 2013 bracht ze haar vierde solo album uit: O Mistério.  De zangeres die van 1987 tot 2007 het boegbeeld was van Madredeus schreef alle teksten voor het album zelf. Na afloop van het concert is er een wijnproeverij.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, TONEEL

Donderdag 02 Januari 2014 at 3:47 pm

Casanova is een meesterlijk knap Multi-totaal theaterspektakel

casanova foto Leo van Velzen casanova foto Leo van Velzen casanova foto Leo van Velzen

door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P foto's Leo van Velzen (klik voor vergroting)

Toneelgroep De  Appel staat bekend om de geweldig knappe marathonproducties en ook dit jaar is er vanzelfsprekend weer een theater marathonvoorstelling. Dit keer gaan we zoals bij alle marathonvoorstellingen terug in de tijd nu naar de 18e eeuw. De periode van Giacomo Casanova, de Venetiaanse avonturier, maar veelal meer bekend als de grote verleider van de jaren midden 1700. Hij werd geboren op 2 april 1725 en stierf na een roerig leven op 4 juni 1798 in Dux in de Tsjechische Bohemen. Casanova werd 73 jaar, een voor die tijd zeer hoge leeftijd. Hij stamt uit een zeer culturele familie, vader acteur en musicus en moeder, vooral later als minnares van Joseph Imers, een zeer gevierde actrice in vele grote Europese theaters. Casanova zelf koos echter niet voor een artistieke loopbaan, hij werd goed opgeleid op het seminarie en als zijn hoge seksuele drang hem niet in de weg had gestaan, was hij absoluut priester geworden.

Lees Verder