Onderwerp: THEATER, DANS, FESTIVAL, LOCATIETHEATER, MUZIEK, TONEEL

Donderdag 28 Juni 2012 at 11:28 am

Ook een koude Parade-avond wordt toch een feestjeDoor Jacques Nachtegaal - Het Collectief N&P fotografie Joke Schot (klik foto voor vergroting)


Lees Verder

Onderwerp: THEATER, DANS, FESTIVAL

Maandag 25 Juni 2012 at 6:40 pm

De Parade is na enkele dagen al goed warmgedraaid.

 

Door Jacques Nachtegaal (Het Collectief N & P) fotografie Joke Schot.

Even leek het er op dat de Parade die momenteel in het Rotterdamse Museumpark is neergestreken in het water zou vallen. Het leek wel herfst die eerste dag, Gelukkig tijdens de officiële opening door dominee Gremdaat (Paul Haenen) was het in Rotterdam al iets beter en der zaterdag was het gewoonweg heerlijk toeven op de Parade, die nog tot en met 1 juli in Rotterdam blijft.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, DANS, FESTIVAL, INTERACTIE THEATER

Maandag 25 Juni 2012 at 5:44 pm

Een wat rustige Parade avondDoor Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P fotogafie Joke Schot (Klik voor vergroting)

Het was niet echt warm, de meeste bezoekers hadden toch wel een warme jas aangetrokken, en het was helaas ook niet echt druk, de eerste zondagavond in Rotterdam. Natuurlijke draaide de alom bekende zweefmolen weer volop en was het gezellig op de terrasjes bij de verschillende barretjes en restaurantjes op het Paradeterrein maar het had wat mij betreft best iets drukker mogen zijn.
Ook in de voorstellingstenten zag je een beetje dat de Rotterdammer hardwerkende mensen zijn en op zondagavond slecht de deur uit te krijgen tenzij het een huldiging van Feyenoord betreft. Bij elke voorstelling waren de plaatsen niet tot het laatste kaartje uitverkocht maar The show must go on, dus ook voor een niet volle tent wordt gespeeld.

Lees Verder

Onderwerp: JAZZ

Maandag 25 Juni 2012 at 1:57 pm

Cultuurpodium fotografe exposeertDoor Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P - foto's Jacques Nachtegaal en Joke Schot (Klik voor vergroting)

De Rotterdamse fotografe Joke Schot, die met grote regelmaat ook haar werk op Cultuurpodium.nl geplaatst ziet werd zaterdag 23 juni in het Rotterdamse Café LaBru aan de Hartmanstraat 18a goed in het zonnetje gezet. Daar werd, mede in het kader van "North Sea round town", een expositie geopend met louter jazz fotowerk van Joke Schot. Diverse gasten uit Jazz- en fotowereld waren aanwezig om onder het genot van een drankje en een hapje het werk, wat tevens te koop aangeboden wordt, te bekijken. Muziekstudenten van De hoge school der kunsten "Codarts" verzorgden de muzikale, vanzelfsprekende Jazz, intermezzo's. Het werd een bijzonder gezellige bijeenkomst. De expositie van het Jazz fotowerk van Joke is nog te zien tot en met 1 juli in café LaBru in de Hartmanstraat 18a in Rotterdam. Overigens ook tijdens het North Sea Jazz festival in de Rotterdamse Ahoy, zal fotowerk van Joke Schot tentoongesteld worden op de tijdelijke North Sea Jazz Art tentoonstelling in de bovenzalen van Ahoy, die opening vindt overigens op 4 juli om 20.30 uur plaats in Ahoy.

Onderwerp: THEATER, MUSICAL, MUZIEK

Zaterdag 23 Juni 2012 at 2:47 pm

Perfecte casting voor musical The little MermaidDoor Nadine Nachtegaal - Het collectief Nachtegaal & Partners. (Klik foto voor vergroting)

Op 16 juni ging in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de nieuwe musical, The Little Mermaid, van Stage Entertainment/Joop van den Ende Theaterproducties, in première. Ik bezocht de voorstelling en was positief verrast door deze energieke productie met uitstekende cast.

Lees Verder

Onderwerp: JAZZ, MUZIEK, POP-ROCK

Dinsdag 19 Juni 2012 at 09:05 am

Van Dyke Parks laat uitverkocht Lantaren/Venster genietenDoor Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P met foto's van Joke Schot


Vrijdag 15 juni leek het er even op dat de grote zaal van Lantaren/Venster op de Rotterdamse Kop van Zuid half vol zou zitten, maar de Twitterberichten van Freek de Jonge deden de zaal uiteindelijk helemaal vol lopen. Slechts 7 kaarten bleven onverkocht. Een aanzienlijk andere situatie dan enkele dagen eerder, toen Van Dyke Parks in Rome voor slechts 35 Italianen speelde. Waanzin natuurlijk als je in ogenschouw neemt dat deze man in zijn eentje een hele muziekgeneratie op sleeptouw heeft genomen en met nagenoeg alle groten der muziekwereld heeft samengewerkt. Zijn invloed op de muziek van o.a. The Beach boys, Harry Nilsson, Ry Cooder, the Byrds maar ook The Beatles en Frank Zappa, waar hij enige tijd bij in de band speelde, is ongekend. Vanaf midden jaren zestig en begin zeventiger jaren was het zo dat als Van Dyke Parks zich met de muziek van wie dan ook bemoeide het plots een extra dimensie kreeg en het een garantie voor succes was.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, DANS, INTERACTIE THEATER, JAZZ, MUZIEK, TONEEL

Maandag 11 Juni 2012 at 11:49 pm

Veel Gedoe om Niks en de verbouwing van de Stadsschouwburg Utrecht

   

Tekst Judith Aerts met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

De Utrechtse Spelen is een vaste ‘bezoeker’ van de Stadsschouwburg Utrecht, en keert dan ook deze zomer  terug met een uitvoering van Shakespeare’ s komedie ‘Veel gedoe om niks’ (Much ado about nothing). Het stuk wordt geregisseerd door Jos Thie en Greg Nottrot en heeft een prachtige cast met onder andere: Susan Visser, Jeroen de Man, Sanne Vogel, Benja Bruijning, Arthur Japin, Peter Bolhuis en vele anderen. Voor deze voorstelling is een samenwerking aangegaan met New Cool Collective, een band die als geen ander zijn publiek aan het dansen krijgt met een mix van jazz, latin en dance. De muziektheatervoorstelling gaat pas op 19 augustus 2012 in première, maar wij hebben al een kijkje achter de schermen mogen nemen.

Lees Verder

Onderwerp: FESTIVAL, JAZZ, MUZIEK

Woensdag 06 Juni 2012 at 5:12 pm

De muziek is bijzaak op een relaxed Summer Jazz 2012Tekst Lotte Krijnen met foto's van Simone Vieveen (klik voor vergroting)

Wat begon als het jaarlijkse jazzavondje van een Leidse studentenvereniging, is in twee jaar uitgegroeid tot een heus festival. Afgelopen zaterdag werd voor de tweede keer Summer Jazz gehouden in het park De Leidse Hout. Een fijne line-up, onverwachts zomers weer en zowel een ontspannen organisatie als publiek: het ziet ernaar uit dat Nederland een succesvol jaarlijks evenement rijker is.

Lees Verder

Onderwerp: FESTIVAL, JAZZ, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Woensdag 06 Juni 2012 at 07:07 am

Verslag 28e Musicmeeting, Park Brakkenstein, mei 2012 NijmegenTekst Pieter Franssen met foto's van Ton Maas (klik voor vergroting)

De Nijmeegse Musicmeeting staat er al sinds jaar en dag om bekend dat ze tal van interessante niet zo voor de hand liggende samenwerkingsprojecten tussen muzikanten/artiesten faciliteert en aanmoedigt.'Parels, projecten en primeurs' zo vatte de MMorganisatie het al samen  in 2001

Vorig jaar leverde dat onder meer de uiterst spannende combi van klezmerklarinettist Yom met harmonicaspeler Wang Li op, dit jaar waren het onder meer het ragfijn uitgevoerde Turkse muziekproject, trompettist Ibrahim Malouf's gastoptreden bij de overdonderende performance van de University Of Gnawa en de Italiaanse topaccordeonist Ricardo Tesi bij de opbeurende salsa van zangeres Beatriz Aguiar.

Naast een hele trits verrassende jazzfusionshows in het Hippogebouw, dat helaas nogal een eind buiten het festivalterrein stond. Het voortreffelijke festivalweer droeg in niet geringe mate bij aan de uitstekende sfeer, vooral rond het Mondo-openluchtpodium.
Daar profiteerden met name de Zimbabwianen van de zeer verrassende topband Mokoomba, de tegenvallende Indiase rocker/superster  Raghu Dixit en de aimabele, uitstekend op dreef zijnde latinvocaliste Beatriz Aguiar van, net als de wat kleurloze folkgroep Jaoby uit Madagascar.

Lees Verder