Onderwerp: THEATER, TONEEL

Dinsdag 23 Februari 2016 at 1:13 pm

“Snowden” is een toneelstuk met een boodschap.

foto Jaques Nachtegaal

Tekst en fotografie Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P.

De aankondiging bloedstollende thriller, deed mij uiteindelijk wat verbazen. Natuurlijk weten we allemaal dat Edward Snowden niet zo maar een twee drie weg liep maar er heel wat voor heeft moeten doen, maar een bloedstollende thriller, helaas, dat haal ik er niet uit. Natuurlijk is het verhaal van Allard Blom over de eerste echt grote klokkenluider, een verhaal met enige suspense maar of er is iets fout gegaan in de samenwerking tussen Blom en regisseur Dick van den Heuvel, of mogelijk waren mijn verwachtingen van de eerste informatie te hoog gespannen, ik vind het allerminst bloedstollend, maar echter wel een verdomd interessante toneelvoorstelling.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, CABARET, TONEEL

Maandag 22 Februari 2016 at 7:32 pm

Jasper van Kuijk trekt je steeds meer naar de kern.

Jasper van Kuij foto Jacques Nachtegaal Jasper van Kuij foto Jacques Nachtegaal Jasper van Kuij foto Jacques Nachtegaal

Tekst en fotografie: Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

Cabaretier Jasper van Kuijk speelt sinds enkele weken zijn nieuwe, inmiddels derde, theaterprogramma “Onder de Streep” een veelzeggende titel die tijdens de voorstelling steeds duidelijker zal worden. Daags na de première, die ik helaas moest missen in verband met andere verplichtingen, zag ik de voorstelling in theater De Koningshof in Maassluis.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

Woensdag 03 Februari 2016 at 02:54 am

Sprankelende Kaapverdiaanse muziek van Rabasa in Cultureel Centrum de X. Leiden

Rabasa foto Hans Speekenbrink Rabasa foto Hans Speekenbrink Rabasa foto Hans Speekenbrink

Tekst Rik van Boeckel met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)


Op het wereldmuziekpodium van Cultureel Centrum de X in Leiden presenteerde de Rotterdams/Kaapverdiaanse Groep Rabasa haar vierde album Ora Ta Pasa. Rabasa vierde dit met een sprankelend optreden waarin de groep bewees veel sterker te zijn geworden. Het optreden eindigde met volop dansend publiek.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUSICAL

Dinsdag 02 Februari 2016 at 7:27 pm

NONSENS is een heerlijke feel good musical die juist nu zo broodnodig is

Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal

Tekst en fotografie: Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

In tijden waarin angst voor talloze bedreigingen van welke aard dan ook ons steeds meer in de greep lijken te houden moet een avondje uit naar het theater ook werkelijk een avondje uit zijn. Een avondje uit waarbij je wegzakt in het pluche van de theaterstoel en je een voorstelling krijgt voorgeschoteld die je even helemaal uit het leven van alledag haalt. Zo’n voorstelling is: “NONSENS”.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, TONEEL

Dinsdag 02 Februari 2016 at 7:25 pm

Op bezoek bij meneer Green is een theaterjuweeltje

foto: ? foto: ? foto: ?

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P.

Jeff Barons toneelvoorstelling “Op bezoek bij mr. Green” werd jaren geleden op de planken gebracht met in de rol van Mr. Green; John Kraaijkamp Sr., hij speelde de rol met verve, ondanks het feit dat hij speelde met een oortje en naar het schijnt nagenoeg de gehele voorstelling gesouffleerd werd, ik weet dat ik destijds onder de indruk was. Anno 2016 wordt diezelfde rol gespeeld door Bram van der Vlugt met als tegenspeler Oren Schrijver. Ik kan niet anders dan u vertellen dat ik dit keer niet alleen onder de indruk ben, maar totaal uit mijn sloffen geblazen. Het zo geweldig mooie naturelle spel van Bram van der Vlugt, met in zijn kielzog Oren Schrijver maakt deze voorstelling tot een absoluut theatergenot. Naast het fabelachtig schitteren van Van der Vlugt, mag Oren Schrijver zeker niet onbenoemd gelaten, want ook hij zet de rol neer zoals die werkelijk bedoeld is, maar wat Van der Vlugt laat zien in deze rol is eigenlijk met geen pen te beschrijven.

Lees Verder