Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

Dinsdag 29 September 2009 at 10:56 am

Flamencozanger Diego el Cigala met Bolero's en ballades in Paradiso

Diego el Cigala in Paradiso foto Hans Speekenbrink Diego el Cigala in Paradiso foto Hans Speekenbrink Diego el Cigala in Paradiso foto Hans Speekenbrink

Door Nuria Manglano met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor groter)
Vertaling Rik van Boeckel 

Diego el Cigala is een van de beste flamencozangers van dit moment. Onlangs trad hij op in Paradiso. Hij is gezegend met een van de beste stemmen van de hedendaagse flamenco en heeft een bijzondere fusie tot stand gebracht tussen flamenco en bolero. De in Amsterdam wonende Spaanse flamencodanseres Nuria ‘La Granaina' Manglano bezocht het concert.Lees Verder

Onderwerp: DANS, MUZIEK

Maandag 28 September 2009 at 09:55 am

Roses for Children: Muziek en Dans ondersteunt het goede doel

Roses for Children, pad geflankeerd door rozenblaadjes Roses for Children, de cirkel midden tussen de kring van stenen Roses for Children, Rob Frank & Lenny Kuhr

Door Joke Hopmans met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor groter)

Zo'n 2 jaar geleden hoorde ik voor het eerst van Stichting Roos...ik liep 'n dagje mee met 'n vredeswandeling, die ze organiseerden..mijn gezelschap bestond uit 'n klein aantal zeer bevlogen mensen, die 'n vastomlijnd doel voor ogen stond, 'n monument voor het onbekende kind en dat wereldwijd!
De bijzondere ervaring van deze dag deed mij het volgend jaar besluiten de hele tocht mee te lopen.. Van het Monument in Arnhem naar Den Haag, waar we, na 5 dagen, op bevrijdingsdag 5 mei aankwamen en ontvangen werden door de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK, WERELDMUZIEK

Zondag 20 September 2009 at 4:09 pm

GABY MORENO. SINGER SONGWRITER MET SOUL

Gaby Moreno Gaby Moreno Gaby Moreno

Door Rik van Boeckel 

Singer/songwriter Gaby Moreno komt oorspronkelijk uit Guatemala maar woont in Los Angeles. Ze is gek op blues en soul, vandaar dat ze naar de VS verhuisde. Ze bracht met haar trio in eigen beheer het prachtige Still The Unknown uit. Met alleen de Duitse gitarist Arthur Braitsch speelde ze onlangs in de Badcuyp in Amsterdam. Met twee gitaren en een geweldige stem vol soul bezorgde ze een selecte groep bezoekers een bijzondere avond.

Lees Verder

Onderwerp: ALGEMEEN, JAZZ, KLASSIEKE MUZIEK, MUZIEK, NIEUWS

Dinsdag 08 September 2009 at 2:20 pm

PRESENTATIE NIEUW JAZZ-LABEL ETCETERA NOW TIJDENS AANGENAAM KLASSIEK EN AANGENAAM JAZZ 2009

Maria Markesini presenteert haar nieuwe cd, foto Hans Speekenbrink

Door Rik van Boeckel, foto's Hans Speekenbrink (klik voor groter) 

Gisteren in de Hermitage in Amsterdam, presenteerde distributie- en platenmaatschappij Codaex EtceteraNow als het zusterlabel van het gerenommeerde klassieke muzieklabel Etcetera. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de campagnes Aangenaam Klassiek en Aangenaam Jazz 2009 in de Hermitage in Amsterdam. Het eerste album ‘Kosmo' van de Griekse zangeres Maria Markesini werd met trots gelanceerd.

EtceteraNow zal zich vooral sterk maken voor jazz, pop, soul en brazil en alles daar tussen in. Als labelmanager en producer is Harry Velleman aangetrokken. Eerder werkte hij bij Munich en Foreign Media. Hij produceerde onder meer saxofonist Tineke Postma wiens album The Traveller als re-release op het nieuwe label zal verschijnen. 
Paul Jansen, managing director van Codaex, opende de middag in de Poesjkinzaal en in het Auditorium

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

Donderdag 03 September 2009 at 2:47 pm

Funkende Macy Gray in Goningen: Grappig, stijlvol, ironisch en sexy

Macy Gray foto Jan Luursema Macy Gray foto Jan Luursema Macy Gray foto Jan Luursema

Door Dien de Boer met foto's van Jan Luursema (klik voor vergroting)

Oosterpoort Groningen

Dollarbiljetten met ‘pounds of luv, luck and happiness' worden de zaal in geslingerd. Met, precies als op echte Amerikaanse bankbiljetten, Mount Rushmore achterop, maar geen president voorop in het medaillon, nee, Macy Gray. Met opengesperde mond en een ruige haardos. Dezelfde afbeelding bekleedt het podium, en met glitter op de wimpers, een mic-standaard omkleed met glitters en rood fluweel onder het drumstel en de percussie-instrumenten, wordt de show neergezet waarin Gray haar funkende, R & B- en soms Soul-achtige nummers brengt. Grappig èn stijlvol, ironisch en sexy.

Lees Verder