Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

Maandag 23 December 2013 at 11:35 pm

Raymond van het Groenewoud bijna Volwassen

Raymond van het Groenenwoud foto Joke Schot Raymond van het Groenenwoud foto Joke Schot Raymond van het Groenenwoud foto Joke Schot

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P fotografie Joke Schot. (klik voor vergroting)

Het was al weer jaren geleden dat ik Van het Groenewoud in Nederland zag spelen. In Vlaanderen is dat overigens heel anders dan bij ons, de grappen tussendoor en de verhaaltjes zijn op z’n Vlaams en daardoor is een Nederlands of een Vlaams optreden wezenlijk anders. Raymond past zich voor ons ‘Ollanders een beetje aan. Dit seizoen toert hij dus ook weer heel kort door ons land en wel met zijn programma “Bijna Volwassen”. Maar neem van mij aan een verdomd volwassen programma met een ijzersterk repertoire.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK, WERELDMUZIEK

Zondag 22 December 2013 at 1:25 pm

Veel luistergenot bij Sertab Erener op eerste Global Music Festival

Sertab Erener photo Hans Speekenbrink Sertab Erener photo Hans Speekenbrink Sertab Erener photo Hans Speekenbrink

Tekst Rik van Boeckel met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)


De Turkse zangeres Sertab Erener sloot zondagavond het Global Music Festival af met een optreden waarin zij haar eigen vorm van Turkse pop ten gehore bracht voor een overwegend Turks publiek. En al werd er niet zo gedanst als bij de concerten van Cheb Mami (vrijdagavond) en Kassav (zaterdagavond) dit optreden was er een van puur luistergenot.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUSICAL, TONEEL

Vrijdag 13 December 2013 at 1:10 pm

Nagenoeg alles klopt in ”De Kleine Blonde Dood”

De Kleine Blonde Dood De Kleine Blonde Dood De Kleine Blonde Dood

door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P, foto's Roy Beusker (klik voor groter)

Tijdens de preview kreeg ik al het idee dat we te maken hadden met een ware topproductie, maar pas na afloop van de première wist ik het zeker. Verdomme, wat is dit een waanzinnig goede voorstelling. Een voorstelling waarin alles, of bijna alles klopt, want het autobiografische verhaal van Boudewijn Büch is een fantasie uit Boudewijn zijn gedachten, hij heeft namelijk nooit een zoon gehad, en de persoon die mogelijk als voorbeeld gediend heeft voor de rol van Mickey is zeker niet dood. Maar als we dat buiten beschouwing laten is alles in deze muziektheater productie perfect. Ik vind dit zoveel meer dan een musical, helemaal geweldig. Licht, geluid, acteurs, musici script en toneelbeeld zijn magnifiek.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, CABARET, MUZIEK

Vrijdag 06 December 2013 at 2:10 pm

SEXY: Sodano sleept je mee in een vertederend, schokkend, herkenbaar relaas

Veronique Sodano Sexy foto Hans Speekenbrink Veronique Sodano Sexy foto Hans Speekenbrink Veronique Sodano Sexy foto Hans Speekenbrink

Door Bernadette van den Hooven met beeld van Hans Speekenbrink (klik voor groter)


Muziektheater? Nee. Dans? Zang? Cabaret? Ook… Een hokje is er niet voor te bedenken, en dat is maar goed ook, want de nieuwste show van Veronique Sodano verenigt het beste van verschillende disciplines in zich. Met een lach, een traan en een heerlijk Italiaanse flair laat de goedgevormde comediènne en zangeres de avond veel te snel voorbijvliegen.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, TONEEL

Vrijdag 06 December 2013 at 2:09 pm

Spuitsneeuw is een mateloos pakkende voorstelling.

Spuitsneeuw Spuitsneeuw Spuitsneeuw

Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P Beeld Ben van Duin (klik voor groter)

Nog voor de voorstelling is begonnen ben je al helemaal in de stemming voor een avond genieten in het theater. Als een nogal vlot gebekte en redelijk assertieve Sinterklaas (Alex Klaasen) even komt mededelen hoe hij over kerstshows, de Kerstman en het kerstfeest in het algemeen denkt. Maar daarbij gaat de sint ook een aantal andere zaken niet uit de weg, zijn geaardheid en interesses deelt hij terloops ook even mee en naar een lekker ding op rij een wordt te verstaan gegeven hoe zij Sinterklaas een gelukkig man kan maken en daarvoor hoeft ze niet te zingen. Maar de sint heeft wel compassie met de makers van de Kerstshow “Spuitsneeuw” dus gaat hij wel even een drankje doen met de dames van de garderobe want daar staat een stoot. Maar hij komt terug don’t worry.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, TONEEL

Donderdag 05 December 2013 at 2:09 pm

Victor Reinier mateloos overtuigend in “De Passievrucht”.

Passievrucht Passievrucht Passievrucht

door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P met beeld van Ben van Duin (klik voor groter)

Het is de laatste tijd goed prijs, vele verfilmde boeken komen in een mooie bewerking in het theater op de planken. Na overtuigende theaterversies van o.a. “Turks Fruit” en recenter “Haar naam was Sarah” is nu ook “De Passievrucht” van Karel Glastra van Loon in het theater te bewonderen. Inderdaad bewonderen, want deze toneelversie naar het boek in een bewerking en onder regie van Ignace Cornelissen mag zeer geslaagd genoemd worden.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUSICAL, MUZIEK, TONEEL, VERWACHT

Maandag 02 December 2013 at 8:22 pm

De Kleine Blonde dood, geeft een bijzonder indrukwekkende preview.

Kleine Blonde Dood foto Jacques Nachtegaal Kleine Blonde Dood foto Jacques Nachtegaal Kleine Blonde Dood foto Jacques Nachtegaal

Tekst en foto's Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P


Het waren slechts een paar scenes uit de voorstelling die tijdens de perspreview werden getoond, maar het beeld was duidelijk. Dit wordt net als regisseur Peter de Baan ook met Turks Fruit deed, een mooie complete theatervoorstelling, een musical of moet je zeggen verfijnd muziektheater. Met een vijf mans orkest onder leiding van Marco Braam en vooral die geweldige stem van hoofdrolspeelster Marjolein Teepen als Mieke , de moeder van Mickey.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, CABARET

Zondag 01 December 2013 at 8:20 pm

Dames voor na Vieren, eigenlijk liever helemaal niet.

“Dames voor na Vieren”met Bruids- en Grafwerk”

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

Er zijn van die theatervoorstellingen waarbij je denkt wie heeft er in hemelsnaam gezegd dat dit het theater in kan, dat dit een publiek, anders dan de vrienden, bekenden en familieleden op de premièreavond, een avond lang kan vermaken. Humor die zo plat, goedkoop, oninteressant en vlak is, dat een kind van acht er al niet meer om zal lachen. Kortom waar je als theaterbezoeker je avond volledig verspild hebt aan uitermate goedkope humor en vermaak. En toch komen ze voor, gelukkig steeds minder maar ze zijn er nog wel, dat soort droevige voorstellingen. Het nieuwe programma van “Dames voor na Vieren”met Bruids- en Grafwerk” is zo’n absoluut smakeloze voorstelling.

Lees Verder