Onderwerp: THEATER, TONEEL

Maandag 25 April 2016 at 10:15 pm

Advocaat van de Duivel, een duivels spel sleurt je mee!

foto Raymond-van-Olphen foto Raymond-van-Olphen foto Raymond-van-Olphen

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

Het is de laatste tijd een goede gewoonte aan het worden om succesvolle verfilmingen van ijzersterke verhalen, veelal thrillers, ook op de planken te brengen. Zo ook bij DE ADVOCAAT VAN DE DUIVEL, naar het verhaal The Devil’s Advocate van Andrew Neiderman een voor Nederland bewerkte productie naar de Amerikaanse theaterbewerking van Julian Woolford. Onder regie van Ursel de Geer, die al eerder bewees het klappen van de zweep goed onder de knie te hebben, spelen Victor Löw, Waldemar Torenstra, Chava Voor in t Holt, Marieke Van Leeuwen, Mike Reus, Bas Keijzer en Davida Blom ieder een ware glansrol. Misschien is dat ook direct de kracht van deze geweldige voorstelling, het feit dat er geen enkel zwak moment of mindere acteerprestatie te benoemen is. Alles, maar dan ook werkelijk alles is tot in de details toe perfect.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUZIEK

Vrijdag 22 April 2016 at 9:18 pm

Van Der Vlugt & Co brengen subtiele muziek en een prachtige vertelling

2016-04/864-284-vandervlugtco_julie-bik.png 2016-04/sarah-wijzenbeek.png 2016-04/sarah-wijzenbeek2.png

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P.

Als eminent grise is hij m.i. de meest succesvolle oudere acteur van Nederland. Inmiddels 81 jaar oud en still going strong en hoe!  Op zondag de laatste voorstelling als Meneer Green spelen in “Op bezoek bij Meneer Green” en de avond er na al direct zijn eerste voorstelling van “De drievingerige luiaard” met Van Der Vlugt en Co op de planken zetten. Dan heb je wel iets in je mars. Gekkenwerk zeggen sommigen, diep respect zeg ik. Bram Van Der Vlugt is duidelijk nog een theatermaker van de oude stempel. Een ambachtelijk vakman pur sang. En dat blijkt ook weer heel duidelijk in de voorstelling “De drievingerige Luiaard” een bijzondere voorstelling om meerdere redenen.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUZIEK

Vrijdag 22 April 2016 at 8:55 pm

Bert Blase, Burgemeester, Poëet en entertainer

Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal Foto Jacques Nachtegaal

Tekst en fotografie: Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P

Als Burgemeester van Vlaardingen is hij interim maar in de tijd dat hij zich in de haringstad als burgervader manifesteert heeft de Vlaardinger bevolking hem van meerdere kanten leren kennen. Zakelijk en als goed bestuurder, vele Vlaardingers zouden hem graag voor vast deze post zien innemen, maar ook als poëet en recentelijk als entertainer dichter en vocalist toen hij een van zijn eerste theatershows in de STADSgehoorzaal in Vlaardingen deed.

Lees Verder