Onderwerp: JAZZ, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Woensdag 27 Mei 2015 at 10:13 pm

Uitmuntende symbiose Roberto Fonseca en Fatoumata Diawara

Fatoumata Diawara photo Hans Speekenbrink Fatoumata Diawara photo Hans Speekenbrink Fatoumata Diawara photo Hans Speekenbrink

Tekst: Rik van Boeckel met foto's van Hans Speekenbrink ( klik voor vergroting)


Een dag na hun optreden op de Music Meeting traden de Cubaanse pianist Roberto Fonseca en de Malinese zangeres/gitariste Fatoumata Diawara op in de North Sea Jazz Club, Amsterdam. Het werd een geweldig concert vol energie, passie en een symbiotische mix van de AfroCubaanse jazz cultuur en  moderne Malinese Afropop. Aangevuld met Cubaanse en Malinese musici voerden Fatoumata en Roberto songs uit van het onlangs uitgekomen album At Home, een uitmuntende live-registratie van hun gezamenlijke concert tijdens het Franse jazzfestival in Marciac.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUZIEK, POP-ROCK

Vrijdag 22 Mei 2015 at 9:07 pm

ROCK4 met “Don’t Break The Rhythm” is een avond vol vocale topprestaties.

Fotograaf onbekend

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P.

Nederland kent vele goede stemmen en eveneens vele succesvolle vocalgroups maar er zijn er altijd die er met kop en schouders bovenuit steken. De Maastrichtse a-capella vocalgroup ROCK4 is zo’n formatie. Al jaren toeren zij over de hele wereld, wonnen prijzen en kregen talloze waarderingen uitgesproken in Europa maar eveneens in de Verenigde staten van Amerika. Toch staan de vier heren nog steeds met de voeten vast op de grond en schuwen ze de vaderlandse klei niet, Recentelijk sloten zij het eerste deel van hun 2015 tournee “Don’t Break The Rhythm” af in de Vlaardingse Stadsgehoorzaal. Helaas niet uitverkocht maar wel goed gevuld met absolute muziekgenieters en genieten deden ze.

Lees Verder

Onderwerp: VERWACHT, WERELDMUZIEK

Vrijdag 22 Mei 2015 at 8:59 pm

Tango van Sexteto Milonguero op 29 mei in Korzo

Sexteto Milongero

Het Argentijnse tango orkest Sexteto Milonguero uit Buenos Aires treedt 29 mei op in Korzo in Den Haag. Het orkest speelt prachtige tango dansklassiekers, zoals in de tangosalons te beluisteren is. Ze proberen hiermee zo dicht mogelijk bij de oorsprong te blijven. Zij spelen tangomuziek om op te dansen en niet om alleen naar te luisteren. Een optreden van dit orkest staat altijd garant voor een groot feest. Hun zinderende muziek en levendige uitvoering weten zowel de dansers als de niet-dansers te prikkelen. En na het concert kan er nog lekker gedanst worden tijdens de tango salon.

Bezetting: Marisol Canessa and Gustavo Garay, viool |  Mauricio Jost, bandoneon | Juan Rivero, piano | Cristian Sepúlveda, bas | Javier Di Ciriaco, zang

Aanvang; 21.00

Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

tel: 070-3637540

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

Woensdag 06 Mei 2015 at 4:58 pm

Zinderend optreden Massada met saxofonist Chazzy Green in Capelle a/d IJssel

Foto Govert Kreuk Foto Belinda Schiffelers Foto Govert Kreuk

Tekst: Rik van Boeckel met foto's van Govert Kreuk en Belinda Schiffelers (klik voor vergroting)

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw had de Moluks/Nederlandse band  Massada grote hits met songs als Latin Dance, Arumbai en Sajang é. Vanwege de Latijns-Amerikaanse percussie op conga's, bongo's en timbales werd de groep rond zanger/percussionist Johnny Manuhutu vergeleken met Santana. Dat was goed te horen op het debuutalbum Astaganaga  (1978). De Molukse roots waren sterk aanwezig op de opvolger Pukul Tifa (1979). Nu 40 jaar later en na veel bezettingswisselingen treedt de groep nog steeds met succes op. En in Capsloc in Capelle aan de IJssel met een speciale gast: de Amerikaanse saxofonist Chazzy Green, bekend van Ghostbusters, zijn hit met Ray Parker jr. uit 1984. Het werd een gedenkwaardige avond waar twee muzikale werelden bij elkaar kwamen. De energie spatte van het podium af!!

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, TONEEL

Zaterdag 02 Mei 2015 at 11:54 am

Solness van Ibsen in een mooie bewerking bij het Nationale Toneel

fotografie Kurt Van der Elst fotografie Kurt Van der Elst fotografie Kurt Van der Elst

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

 Als je zo succesvol bent kun je alleen nog maar luchtkastelen bouwen en dat doet Bouwmeester Solness (Mark Rietman) dan ook. Het toneelstuk “Bouwmeester Solness” of kortweg “Solness” zoals nu bij het Nationale toneel in een geweldige regie van Theu Boermans heet, is in feite het verhaal van het ultieme succes wat je boven het hoofd groeit en met je aan de haal gaat.

Lees Verder