Onderwerp: THEATER, MUZIEK, POP-ROCK

Vrijdag 25 April 2014 at 11:19 pm

The Webb Sisters, waar Leonard Cohen terecht zijn hoed voor afnam.

Webb Sisters foto Joke Schot Webb Sisters foto Joke Schot Webb Sisters foto Joke Schot

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P - Fotografie: Joke Schot.

Je bent niet de eerste de beste als je wordt uitgenodigd voor de wereldtournee van Leonard Cohen. Als je dan ook tijdens de show nog een eigen muzikaal blokje krijgt toebedeeld en de grote Cohen zelfs een diepe buiging voor je komt maken dan heb je toch wel een bijzondere status verdiend. Dit overkwam The Webb Sisters, Charley en Hattie. En hoewel de dames al jaren hoog aan het internationale folk en country rock firmament timmerden werd de wereldtournee met Leonard Cohen pas echt de grote doorbraak bij het brede publiek.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, MUZIEK

Woensdag 23 April 2014 at 9:28 pm

Het Groot Niet te Vermijden groeit zelfs groter.

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P

 Toen mij destijds het bericht bereikte dat Martin Bakker het Groot Niet Te Vermijden ging verlaten vreesde ik in ernstige mate dat er qua humor en zeker ook muzikaal een grote aderlating zou plaatsvinden. Louis Kockelmann stelde mij destijds enigszins gerust en zei mij dat ze in Chris Grem een heel goede vervanger voor Martin hadden gevonden, maar  argwanend als ik ben dacht ik toch al die jaren in een collectief dat vervang je niet zo maar een twee drie.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

Zaterdag 19 April 2014 at 2:10 pm

Cuca Roseta overtuigt met haar nieuwe fado

Photo CD cover by Hans Speekenbrink Mario Pacheco Photo Hans Speekenbrink Clube de Fado Mario Pacheco Photo Hans Speekenbrink

Tekst. Rik van Boeckel. Foto´s Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

De Portugese fadozangeres Cuca Roseta is een rijzende ster in Portugal. Onlangs trad ze op in Nederland, onder andere in de Kleine Zaal van de Melkweg. Daar voerde ze twee fado’s uit samen met de 3J's. Dat had ze al eerder gedaan in het TV-programma De Zomer Voorbij. Dit en een duet met rapper Lange Frans (ook in de Melkweg) brachten haar meer bekendheid in Nederland. Cuca schrijft veel van haar fado's zelf. Zo creëert ze in feite een nieuwe fado aangezien fadozangers -en zangeressen meestal een tekst kiezen van een fado dichter en daar een componist bij zoeken. Onlangs bracht ze haar tweede album Raiz uit. Rik van Boeckel sprak met haar, voorafgaand aan de concerten in Nederland en België.

Lees Verder

Onderwerp: POP-ROCK

Donderdag 17 April 2014 at 9:05 pm

MOTEL MOZAÏQUE - SPRING IS IN THE AIR

foto Joke Schot foto Joke Schot Seun Kuti - foto Joke Schot

Tekst: Roland Huguenin - foto's: Joke Schot (klik voor vergroting)

Op zaterdagmiddag biedt het Rotterdamse schouwburgplein een surrealistische aanblik. Aan het begin van deze lente is de binnenstad gehuld in zomerse taferelen. De 14e editie van het Motel Mozaïque festival is een ware happening. Een zonovergoten feest van vrolijke mensen, hippe fietsen en ludieke beelden. Festivalbezoekers gooien hun jasjes uit, vergeten hun voorjaarskriebels en relaxen er op los. Deze sfeer roept associaties op met het Kralingse Bos in de zomer in 1970. Met zo’n stemming in je lijf kan bijna niets nog tegenvallen. En er is ook weinig reden voor kritiek. Met het goede en veelzijdige muziekaanbod, werd dit een toffe editie.

Lees Verder

Onderwerp: CD-DVD, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Vrijdag 04 April 2014 at 4:05 pm

CD: Agnes Gosling, Caiz

Agnes Goslin, Caiz

Agnes Gosling

Cais
Brazil
Vier sterren

De Nederlandse zangeres Agnes Gosling ging, gegrepen door de muziek van Milton Nascimento, naar Brazilie om die verder te onderzoeken. En geinspireerd als zangeres  door Elis Regina, Nascimento's muze, besloot ze haar debuut Cais op te dragen aan de Braziliaanse componist. “Door hem heb ik een totaal andere song-stijl ontdekt,” zegt de aan Codarts afgestudeerde Gosling.

Lees Verder