Onderwerp: JAZZ, KLASSIEKE MUZIEK, MUZIEK, TIPS, VERWACHT, WERELDMUZIEK

Vrijdag 27 November 2009 at 2:04 pm

Ramón Valle Trio, Combattimento Consort en Astillero bij Vrije Geluiden

Ramon Valle Trio foto Hans Speekenbrink Combattimento Consort foto Hans Speekenbrink Orquesta Asttillero foto Hans Speekenbrink

Foto's Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

- Ramon Valle trio speelt werken van hun nieuwste cd "Playground". Ramón Valle-piano, Omar Rodrigúez Calvo-contrabas en Owen Hart jr-drums

- Het Combattimento Consort o.l.v. Jan Willem de Vriend speelt Haydn.

- Orquesta Astillero - De nieuwe jonge tango-sensatie uit Argentinië 

Lees Verder

Onderwerp: JAZZ, TIPS

Vrijdag 27 November 2009 at 12:06 pm

THE TRUMPACK LIVE @ DIZZY Zaterdag 19 December

Dizzy Gillespie photographer unknown Philip Harper, Photo Hans Speekenbrink Michael Varekamp photo Hans Speekenbrink

Door Miranda Tabak foto midden en rechts Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

Op zaterdag 19 december opent het Rotterdamse Jazzcafé Dizzy haar deuren voor 
The Trumpack. Een muzikaal ensemble met onder andere de trompettisten Philip Harper (USA), Michael Varekamp en Eef van Breen. Een artistieke avond wordt het leven ingeblazen.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK, WERELDMUZIEK

Zondag 22 November 2009 at 9:06 pm

RAOUL MIDON's one man band fascineert in de Melkweg

Raul Midon foto Hans Speekenbrink Raul Midon foto Hans Speekenbrink Raul Midon foto Hans Speekenbrink

Door Dien L. de Boer met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor groter)

In de spotlights op het podium staat Raoul Midón alleen, maar zijn performance vertegenwoordigt een band. Zanger, gitarist, percussionist en blazer, hij is het alle vier. En verbazingwekkend knap schakelt hij, binnen songs, over van virtuoos gitaarspel naar ritmische begeleiding om tenslotte bijvoorbeeld een nummer af te sluiten met een staaltje ‘mondtrompet'.
Indrukwekkend is het om Midón, die blind is, te zien optreden. Ik ken zijn muziek al twee jaar. Hij zingt met een warme tenor liedjes die op het eerste gehoor niet nieuw klinken, maar hoe langer je hem beluistert hoe meer het oorspronkelijke erin valt te ontdekken.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

Zondag 22 November 2009 at 9:05 pm

ROKIA TRAORÉ BLIJFT FASCINEREN

 Rokia Traore foto Hans Speekenbrink Rokia Traore foto Hans Speekenbrink Rokia Traore foto Hans Speekenbrink

Door Rik van Boeckel met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting) 

De Malinese zangeres en gitariste Rokia Traoré bracht vorig jaar het veelgeprezen album Tchamantché uit waarmee zij een geheel eigen bluesy Afrikaanse stijl creëerde door heel geraffineerd Malinese muziek en Westerse pop te combineren. Om dat te bereiken gebruikte ze de Gretsch gitaar die ze ook in de uitverkochte kleine zaal van De Melkweg bespeelde.

Lees Verder

Onderwerp: MUZIEK, WERELDMUZIEK

Maandag 09 November 2009 at 3:35 pm

BEBEL GILBERTO LAAT OP DREEF IN DE MELKWEG

Bebel Gilberto photo Hans Speekenbrink Bebel Gilberto photo Hans Speekenbrink Bebel Gilberto photo Hans Speekenbrink

Door Rik van Boeckel met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

De Braziliaanse zangeres Bebel Gilberto trad onlangs op in de Rabozaal van De Melkweg tergelegenheid van de release van haar nieuwe album ‘All In One'. De zaal was goed gevuld en het publiek kon dansen of luisteren naar Gilberto's afwisselend in het Portugees en Engels gezongen songs.

Lees Verder

Onderwerp: TIPS

Zaterdag 07 November 2009 at 11:46 am

BELA FLECK & THE ORIGINAL FLECKTONES 11 NOVEMBER IN DE MELKWEG

Bela Fleck & the Flecktones photographer unknown

Tip van Rik van Boeckel:

Woensdag 11 november geven Bela Fleck & The Flecktones een concert in de Melkweg in Amsterdam, in The Max. De Amerikaanse banjospeler, componist, arrangeur, bandleider en meervoudig Grammy-winnaar Bela Fleck staat met de Flecktones al een paar decennia bekend als één van de beste livebands uit de jazzwereld. De band bestaat behalve Bela uit bassist Victor Wooten, toetsenist Howard Levy en drummer Futureman. Het zijn virtuoze muzikanten die het beste uit hun instrument weten te halen. De muziek van Bela Fleck & The Original Flecktones is een mix van akoestische en elektronische muziek, geworteld in folk, bluegrass, funk en jazz. De groep werd in 1968 opgericht, bracht 13 albums uit en stond meerdere keren op North Sea Jazz.

Lees Verder

Onderwerp: DANS

Zondag 01 November 2009 at 12:52 pm

Dansateliers: YOU CAN RUN BUT YOU CAN'T HIDE

Reality is Shaped By Recalling foto Hans Speekenbrink Reality is Shaped By Recalling foto Hans Speekenbrink Reality is Shaped By Recalling foto Hans Speekenbrink

Door Miranda Tabak met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

Al 15 jaar is Dansateliers de danswerkplaats voor de getalenteerde choreograaf. Een ontmoetingsplaats waar gedachtewisseling, experiment en het ontwikkelen van een handtekening centraal staan. Dansateliers gaat een nieuwe uitdaging aan door het grote publiek op te zoeken in het theater. Met een choreografie van de Israëlische Liat Waysbort (Tel Aviv, 1974) wordt de aftrap gegeven in het Rotterdamse Lantaren/Venster.

De vorige stukken van Waysbort, Memory happens now (2006) en Redreaming the work (2008), staan in het teken van ‘herinnering'. In haar nieuwe choreografie Reality is shaped by recalling wordt dit thema verder uitgewerkt en laat zij zien hoe de realiteit verbonden is met de herinnering.

Lees Verder