Onderwerp: THEATER, CABARET, DANS, FESTIVAL, MUZIEK, TONEEL

Donderdag 30 Augustus 2012 at 2:52 pm

Uitmarkt 2012 - Een zaterdag met veel goeds!

Door Judith Aerts (foto's volgen)

Normaal gesproken ben ik in het weekend geen ochtendmens, maar op zaterdag 25 augustus was ik al vroeg uit de veren en vol verwachting op weg naar Amsterdam. Daar vond namelijk in het weekend van 24-25-26 augustus de 35e editie van de Uitmarkt plaats. De Uitmarkt is een cultureel evenement die de opening van het nieuwe culturele jaar inluidt. Je kunt drie dagen lang van ‘voorproefjes' van komende voorstellingen genieten. Het programma loopt uiteen van cabaret tot dans, van theater tot muziek en nog vele andere podiumkunsten. Helaas was ik op vrijdag en zondag verhinderd, maar het programma van zaterdag beloofde al een hoop goeds.

Hans Liberg
Na een korte wandeling over het museumplein besloten we te beginnen met een cabaret show van Hans Liberg. De show waaruit wij een half uurtje te zien krijgen heet: Ick Hans Liberg. Hans Liberg staat bekend als een erg muzikale cabaretier, en het grootste gedeelte van zijn show is dan ook gevuld met (piano) muziek. In de omschrijving van zijn stuk staat dat Hans voornamelijk veel van zichzelf laat zien. Dat hij het over zijn leven heeft en over zijn familie en afkomst. Dit kwam in de preview echter weinig aan de orde.

Lees Verder

Onderwerp: FESTIVAL, JAZZ, MUZIEK, WERELDMUZIEK

Donderdag 23 Augustus 2012 at 09:13 am

Jazz Middelheim een muziekwalhalla onder de bomen bij het kasteel

Eric Vloeimans foto Hans Speekenbrink Tots Thielemans foto Hans Speekenbrink Paolo Conte foto Hans Speekenbrink

Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief N & P met foto's van Hans Speekenbrink
(klik voor vergroting)

Voor de vierde keer op rij breekt Jazz Middelheim records. Na de laatste drie jaren steeds meer bezoekers te hebben getrokken dacht men alles wel mee gemaakt te hebben, maar met gepast enthousiasme laat de perschef weten dat de 31e editie van dit zo sfeervolle Jazzfestival in het Antwerpse Park Den Brandt wederom het bezoekersrecord laat sneuvelen. Dit jaar kwamen er maar liefst ruim 20.000 bezoekers naar het festival in het Antwerpse Wilrijk. De vrijdagavond met o.a. de Nederlandse toptrompettist Eric Vloeimans en de 90 jarige peter van het festival Jean "Toots" Thielemans, die al sinds 1981 elke festivaleditie heeft opgeluisterd, en de zaterdag met o.a. Paolo Conte waren stijf uitverkocht. Niet alleen de immense tent zat tjokvol ook de zonneweide om de tent was bezaaid met publiek. En de sfeer, zoals verwacht, was ook dit jaar weer optimaal.

Lees Verder

Onderwerp: THEATER, DANS, FESTIVAL, MUSICAL, MUZIEK, TONEEL

Woensdag 22 Augustus 2012 at 10:19 pm

De Uitmarkt 2012

Uitmarkt

Tekst: Amanda Speekenbrink


Dit jaar is het weer zover! Op 24, 25 en 26 augustus kun je je weer vermaken op de Uitmarkt. Een heerlijk weekend waarin je weer kunt genieten van muziek, dans, theater, cabaret, musical, film, klassieke muziek en ga zo maar door. Voor de 35e keer met maarliefst 400 optredens die op 33 verschillende podia te zien zijn. Dit jaar het thema: Vier cultuur.

Lees Verder

Onderwerp: FESTIVAL, MUZIEK

Maandag 20 Augustus 2012 at 11:17 am

Gers Pardoel brengt Lokeren in de stemming

Lokeren Lokeren Lokeren

Door Sarah Ringoet
Lokerse feesten, Oost- Vlaanderen, België 12/08/2012


Onder een schitterende avondzon komt Gers Pardoel het podium op.
De toon is gezet; het belooft een energieke avond te worden.
Gers zingt liedjes van zijn album: ‘Deze wereld is van jou' als ook ‘Broodje Bakpao' van The Opposites waar hij in 2009 met collega Sef op rapte.
Gers is gecharmeerd door het enthousiasme van het Lokerse publiek en herinnert hen eraan dat het hun feestje is.

Lees Verder

Onderwerp: JAZZ, MUZIEK

Maandag 13 Augustus 2012 at 3:02 pm

Vonski is niet meer. In Memorium saxofonist Von Freeman

Von Freeman by Jimmy Katz

Door René de Hilster met foto van Jimmy Katz

Zaterdag 11 augustus is tenorist Earl Lavon ‘Von' Freeman overleden. Hij overleed in zijn woonplaats Chigago aan het gevolg van hartproblemen.

Gelukkig voor hem is Vonski, zoals hij vaak liefkozend werd genoemd, overleden in zijn geboorte en woonplaats want hij was zeer gehecht aam Chigago. Het was dan ook behoorlijk moeilijk om hem buiten de stadsgrenzen te krijgen. Dit is zonder twijfel één van de redenen waarom hij pas laat beroemd is geworden.

Von Freeman is in 1922 geboren (dat is voordat grootheden als Rollins, Coltrane en Dexter Gordon het levenslicht zagen) en heeft alles gezien en meegemaakt. Op het pad van de jazz gebracht door zijn vader George Freeman leerde hij sax spelen en kwam net zoals vele andere muzikanten uit Chigago onder het muzikaal wakend oog van captain Walter Dyett terecht op de inmiddels roemruchte DuSable Highschool.

Lees Verder

Onderwerp: FESTIVAL, JAZZ, MUZIEK, VERWACHT

Vrijdag 10 Augustus 2012 at 6:55 pm

Jazz Middelheim lonkt onder de Antwerpse bomen

Door Jacques Nachtegaal - Het Collectief Nachtegaal & Partners.

Vanaf donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus is het Den Brandt Park aan de rustieke Beukenlaan in Antwerpen - Wilrijk weer het toneel voor Jazz Middelheim. In de grote tent zal die dagen op uiterst gevarieerde wijze genoten kunnen worden van de vele kanten van de Jazz.
Met op de openingsavond o.a. de gitaristen Larry Coryell en als speciale gast Philip Catherine in "The Night of the Jazz guitars" en de inmiddels 82 jarige jazz vernieuwer saxofonist Ornette Coleman.

Lees Verder