Categorie: MUZIEK, TIPS

Donderdag 06 Januari 2011 at 9:02 pm

Lola Kite komt met kleurrijk debuut en nieuwe single

Lola Kite

Tip van de redactie. (voor foto klik voor vergroting.)

De 'Lola-sound' is als een lolly die steeds van kleur verschiet. De ene keer proef je de psychedelische waanzin van de vroege Pink Floyd, dan weer lik je aan de antieke elektronica van Kraftwerk, vervolgens de jaren tachtig-pop van Depeche Mode en dan weer de avontuurlijkheid van een hedendaagse band als Animal Collective. Boven alles zijn het liedjes die je maar moeilijk uit je kop kan krijgen, als iemand dat ook maar zou willen.

Lola Kite is ontstaan als een project onder de vele muziekprojecten van Keez Groenteman, Jasper Verhulst en Bram Vervaet. Inmiddels is het uitgegroeid tot hun hoofdactiviteit. Lola Kite is niet een band met een strakke rolverdeling. Keez doet de leadzang, Jasper speelt de meeste bas en Bram heeft het vaakst een gitaar in zijn hand. Maar de batterij synthesizers, sitars en samplers wordt op het podium en in de studio eerlijk onder het trio verdeeld. Eigenlijk kunnen deze multi-instrumentalisten met alles uit de voeten.

Rasamsterdammers Jasper en Keez spelen al sinds hun zesde levensjaar in de sixties-coverband De Biet, Jasper is tevens bassist van indieband Moss. Keez besteedt onder de naam High The Moon veel tijd aan zijn solo-lo-fi-zolderkameropnames en versterkte enkele malen Nederrock-legende Bettie Serveert op het podium. Publieksfavoriet Bram komt uit Zeeland en speelt ook in het rockgezelschap Bluem. Daarnaast hebben Bram en Keez deel uitgemaakt van Ghost Trucker, de band van Roald van Oosten (ex-Caesar). Kortom, een hoop muziekbagage dragen deze drie jonge knapen bij zich, maar in Lola Kite komt alles samen.

De afgelopen twee jaar is Lola Kite al veel in de belangstelling geweest, met optredens op o.a. Noorderslag, Into The Great Wide Open en in het clubcircuit. Ook waren ze 'Hollandse Nieuwe' bij 3voor12, en 'Serious Talent' op 3FM. De band is in korte tijd uitgegroeid van innemend charmant tot waanzinnig overdonderend. Tussen de bedrijven door werd in het grootste geheim dan ook nog eens een debuutalbum opgenomen in een verlaten campingkantine op Vlieland. Voor een frisse blik vroeg Lola Kite iemand uit een geheel andere muzikale hoek om het opnameproces te begeleiden, namelijk Juno Jimmink, producer van ondermeer Monique Smit en Jeroen van der Boom. In januari 2011 zal Lola Kite's debuutplaat, getiteld Lights, worden uitgebracht door Excelsior Recordings. 'Different Story' is de single die als smaakmaker aan deze release vooraf ging en waarmee de band het schopte tot 3FM Serious Talent.

Een nieuwe single staat inmiddels klaar; wederom catchy-tot-en-met en begeleidt door een prachtige video, geproduceerd door Habbekrats onder regie van Sacha Polak. Bekijk de video van 'Everything's Better'

Lola Kite presenteert het album 'Lights' op zondagmiddag 9 januari in Pakhuis Wilhelmina Amsterdam en op zaterdag 15 januari op Noorderslag in Groningen.

TOUR DATA

zo 09 jan: Amsterdam - Pakhuis Wilhelmina
za 15 jan: Groningen - Noorderslag
zo 23 jan: Breda - Mezz (Velvets Muziek Cafe)
vr 28 jan: Maastricht - Muziekgieterij*
za 29 jan: Nijmegen - Merleyn*
do 03 feb: Amsterdam - Paradiso*
vr 04 feb: Den Haag - SuperMarkt*
do 10 feb: Enschede - Atak (Stukafest eindfeest)
za 12 feb: Enkhuizen - Cayen*
za 19 feb: Terneuzen - De Pit*
za 30 apr: Eindhoven - Effenaar Koninginnedagfestival
za 07 mei: Bergen op Zoom - Gebouw-T*

* + Secret Love Parade
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.