Categorie: THEATER, TONEEL

Donderdag 22 Mei 2014 at 4:51 pm

De Val van een Super-Man (De Verleiders 2) een heerlijk pakkend stuk

De verleiders De verleiders De verleiders

Door Jacques Nachtegaal – Het Collectief N & P net beeld van Raymond van Olphen

Met de welluidende ondertiteling "De val van een Super-Man" brengt Bos theaterproducties met deze voorstelling deel 2 in een drieluik over gevallen mannen. Dit maal is de hoofdpersoon Cees van der Hoeven ooit CEO bij Neerlands grootste Grootgrutter Albert Heijn. Deze spannende comedy gaat over de roemruchte boekhoudfraude binnen het Ahold concern. We volgen de stappen of moeten we het de noodsprongen van Cees van der Hoeven(Han Römer) noemen, die hij in het werk zette om nog iets te redden.

 Daarom gaat Van der Hoeven naar Ierland om daar de teruggetrokken, bijna als kluizenaar levende Albert Heijn(Jules Croiset) te spreken teneinde hem te overtuigen van het misverstand dat is gerezen en waar volgens Van de Hoeven, hij absoluut niet debet aan is. In het gigantische landhuis van Heijn spookt ook de vermoorde Gerrit Jan (Walter Crommelin) rond en is neef Ronald Jan Heijn(Victor Löw) aan het na-rouwen van zijn Obibio debacle en het gigantische kapitaal dat hij er doorheen heeft gejaagd. De boel in het landhuis wordt bestierd door butler Simon(George van Houts). Als dan respectievelijk ook Van der Hoeven zijn ex Maria Couperus(Joke Talsma) en zijn nieuwe echtgenote, de veel te jongere nagelstyliste Anita(Rosa Reuten) ten tonele verschijnen ontstaat er een heerlijke comedy, let op geen klucht want met uitzondering van de door muren en haarden lopende spookverschijning Gerrit Jan wordt er niet met deuren gesmeten en verrassend op en af gegaan. Het schuurt wel sterk tegen de klucht aan maar is daarvoor net te gecultiveerd. Een mooi aanvullende rol is er weggelegd voor Julia Akkermans als Julia de dochter van de butler en smoorverliefd op de zweverige Ronald Jan, een rol waarin Victor Löw zich weer volledig kan laten gaan, een genot om naar te kijken. Echter ook de overige rollen zijn heerlijk uitgewerkt en geweldig gecast, waarbij vooral Romer en Croiset en zeker  Van Houts hun rollen meer dan voortreffelijk brengen. Toch blijft de leukste verrassing de plat Rotterdams spelende Rosa Reuten, werkelijk een op en top nailstyliste uit de Bloklandstraat in het oude Noorden en dus absoluut ongeschikt voor het niveau van Van der Hoeven, die louter voor haar lichaam en jeugd is gegaan. Hoe Van Der Hoeven zich er al dan niet uit redt moet u zelf maar gaan zien. Maar weet dat u wel een heel verrassende theaterervaring met publieksparticip[atie aan toe te zien krijgt die u nog lang met groot genoegen zult heugen.

Overigens volgend jaar juni zal in de Utrechtse Schouwburg daags na elkaar de delen 1,2 en 3 van de Verleiders worden gespeeld. Deel 3 zal begin van komend theaterseizoen 2014/15 eerst nog op tournee gaan door Nederland en zal handelen over de roversnesten Abn, Ing, Rabo, Sns en Dsb banken met een hoofdrol voor Pierre Bokma en zal de titel "Door de bank genomen" gaan heten. In deze productie zullen we naast Victor Löw, ook George van Houts en zijn partner in crime Tom de Ket gaan terugzien. Maar ga eerst nog even naar "De val van een super-man", nog te zien tot en met 8 juni.
Zie voor de speellijst en verdere info: www.bostheaterproducties.nl
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.