Categorie: DANS, FESTIVAL, STRAATTHEATER

Woensdag 26 Juli 2006 at 4:40 pm

ISTF: Tango Sumo met Premier Round

Tango Sumo
Tango Sumo
Tango Sumo

Tekst en beeld van Henry Krul (klik voor vergroting)

Fotograaf Henry Krul bezocht het Internationaal Straattheaterfestival in Gent (ISTF) en maakte voor Cultuurpodium.nl een aantal sfeerimpressies van het festival op de manier die het beste bij hem past: veel beeld en weinig tekst.

Ik ben een liefhebber van dans op straat. Ex Nihilo uit Marseille is een van mijn grote favorieten. Ik noem me fan en - kritisch als ik ben - zal ik dat niet snel doen. Een andere groep die ik graag volg is Tango Sumo uit Bretagne. Sinds een aantal jaren ken ik hun prachtige voorstelling 'Expedition Paddock', een choreografie rondom 5 oude ziekenhuisbedden gespeeld door 5 prachtige mannen. Tijdens het ISTF miste ik deze voorstelling vanwege een hevig onweer dat de voorstelling onmogelijk maakte.
Tango Sumo
Tango Sumo
Tango Sumo


Eerder op de dag had ik mijn hart al op kunnen halen aan een andere voorstelling van dit gezelschap: 'Premier Round'. Een voorstelling door vier dansers en een muzikant in een soort boxring. Nou, wat deze heren lieten zien was niet mis. Zeer fysieke dans waarbij atletische aanleg niet overbodig is. Bijzonder aan de opstelling van deze show is dat het publiek zowel binnen als buiten de ring plaats neemt en dus eigenlijk 'in' de voorstelling zit.
Prachtig om er zo bovenop danwel in te zitten.
Reprise graag! Ook bij + 30 graden!

Tango Sumo - website
Internationaal Straattheaterfestival Gent - websiteReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.