Categorie: JAZZ, MUZIEK

Vrijdag 31 Mei 2019 at 9:05 pm

MUDITA wint Edison award

Mudita photo Hans Speekenbrink Mudita photo Hans Speekenbrink Mudita photo Hans Speekenbrink

Mudita, het trio bestaande uit Sanne Rambags (zang), Koen Smits (trompet) en Sjoerd van Eijck (piano), heeft met het debuutalbum Listen To The Sound Of The Forest (ZenneZ Records, 2018) de Edison gewonnen. De jury roemt het album als “een hommage aan de natuur en mystiek van het hoge noorden. 

Luisteren naar de plaat voelt als dwalen en dolen door een helder en kalm Noors bos." Ook schrijft de jury: " Listen To The Sound Of The Forest is een even betoverend als uitdagend conceptalbum, dat ver buiten de grenzen van het veilige muzieklandschap treedt." Wij feliciteren het trio, dat onlangs op Amersfoort Jazz schitterde in de afgeladen Sint Aegtenkapel en daar staande ovaties oogstte. Bij die gelegenheid zorgden de zangeressen Anna Serierse en Marit van der Lei voor extra cachet, door met Sanne te debuteren als Free The Voices. De award wordt uitgereikt op 7 juli in LantarenVenster, Rotterdam, tijdens North Sea Round Town – het fringe festival van North Sea Jazz Festival.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.