Categorie: CD-DVD, JAZZ

Zaterdag 22 April 2023 at 12:53 pm

CD: Viento Terral - Tunnel visionaries

Viento Terral Tunnelvision

Door Rik van Boeckel voor Cultuurpodium.nl 

Latin Jazz
Broken & A Logic Records

Viento Terral is een in Keulen gevestigde Latin jazz band. Dit uit 8 zeer energieke opgebouwde instrumentale album laat een geheel vorm van Latin jazz horen met sterke composities van de blinde Duitse pianist Thomas Böttcher en de Amerikaanse trombonist Andy Hunter. Met enerverende bijdragen van de Colombiaanse bassist Ivan Camilo Villa-Robles, de Duitse conguero Sebastian Nickoll en timbalero Daniel Hahnfeld. Het fraaie trombone spel van Andy Hunter staat nog het meest op de voorgrond. Elke track wordt gekenmerkt door veel dynamiek. In Cold Front schittert speciale gast tenorsaxofonist Bob Mintzer. Melting klinkt als een mix van Latin jazz en salsa. Een van de mooiste tracks is Thomas Böttcher’s compositie Bombastian waarin zijn piano spel erg mooi is! En een schitterende conga solo van Sebastián Nickoll te horen is. The Pines is aanvankelijk een rustpunt op dit soms druk klinkende album dat eindigt met een krachtige compositie van Böttcher .
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.