Categorie: CD-DVD, MUZIEK

Dinsdag 01 Augustus 2023 at 5:59 pm

CD: Vivienne Aerts Typuhthâng

Typuhthâng

Eigen beheer

Jazz

Rik van Boeckel voor Cultuurpodium.nl

De in New York wonende Nederlandse jazz zangeres en componiste Vivienne Aerts heeft met Typuhthâng een album geproduceerd ter ondersteuning van cacao boerinnen in Virunga State Park in Congo en om het regenwoud te herbeplanten. Het is een rustig album met door Vivienne Aerts mooie en zachtmoedig gezongen songs. Alle wonderlijke arrangementen zijn door diverse met Vivienne Aerts bevriende musici gemaakt zoals de Zweedse zangeres Linnéa Lundgren , de Chileense jazz gitariste Camila Meza , de Amerikaanse celliste Mariel Roberts, de Koreaanse pianiste Ga Young Bae en de Spaanse muzikante Inés Velasco in Silence! Heel mooi zijn de openingstrack Just Go en het door een sextet uitgevoerde ontroerende You’re my morning over geliefde mensen die erg gemist worden. Met een mooie bijdrage van Hermine Deurlo op mondharmonica.  Ook heel mooi is What will we be dat door de Cubaanse pianiste Zahili Gonzalez Zamora is gearrangeerd in de Cubaanse bolero stijl. 
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.