Categorie: WERELDMUZIEK

Vrijdag 15 September 2023 at 10:12 am

Boek: Muzikale reizen van Portugal naar Finland

Muzikale Reizen van Portugal naar Finland Muzikale Reizen van Portugal naar Finland Met foto's van Hans Speekenbrink

Klik foto's voor vergroting

De veelzijdige Leidse muziekjournalist, musicus en dichter/performer Rik van Boeckel is al jarenlang een trouwe medewerker van Cultuurpodium.nl. Met fotograaf Hans Speekenbrink deden ze vaak verslag van talloze concerten en muziekfestivals in binnen en buitenland, waaronder Portugal en Turkije onder andere voor het glossy muziekblad Jazzism.

Ook zonder Hans is Rik een gepassioneerd reiziger met muziek als rode draad. Rik publiceerde daarover reeds twee reisboeken. Het loslaten van Atlas (2005) en De zingende palmen van Cuba (2007). Hij maakte reizen als (muziek)journalist: naar Tsjechoslowakije in de periode van de Fluwelen Revolutie, naar fadoland Portugal en Finland. En als musicus: naar Senegal, Andalusië, Honduras en Cuba. In 1999 verscheen zijn poëziebundel De Witte Makedonika, in 2018 de poëziebundel met cd Beweeg als een strateeg, in 2023 de cd De dromende dansers, gemaakt met The Dub Ark. Hij schrijft voor het magazine Jazzism. Hij treedt veel solo op en met diverse formaties en werkt als muziekdocent bij het Centrum voor de Kunsten Spijkenisse.

Vandaag is zijn derde 150 tellende pagina's reisboek, met diverse foto's van Hans Speekenbrink als paperback 
verschenen bij uitgeverij Boekscout onder de titel:


Muzikale reizen van Portugal naar Finland  
Muzikale reizen naar Portugal, Kaapverdië en Finland door Zwitserland, Denemarken, Estland en Letland

Meer informatie en bestellen via deze link
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.