Categorie: VERWACHT

Vrijdag 20 April 2007 at 8:13 pm

Erik Vloeimans in Vrije Geluiden 19

Erik Vloeimans met Harmen Fraanje en Anton Goudsmit
Erik Vloeimans
Erik Vloeimans & band

Door Hans Flupsen met foto's van Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

Cultuurpodium's eindredacteur Hans Speekenbrink fotografeert al langere tijd voor het programma en heeft daarom een preview op wat ons wekelijks te wachten staat aan de ontbijttafel op Nederland 1 om half 11. De teksten zijn van de hand van presentator Hans Flupsen en komen uit de nieuwsbrief van Vrije Geluiden.

Speciale Gast: Erik Vloeimans
Het valt niet mee om Erik Vloeimans uit te nodigen op een moment dat hij eens geen cultuurprijs in ontvangst hoeft te nemen, maar het is ons gelukt: deze zondag is de man die tovert met zijn trompet bij ons op bezoek!
Hij komt langs met een koffer vol bokalen en trofeeën die hij kreeg bij de enorme reeks van prijzen en eervolle vermeldingen die hem in de afgelopen drie decennia werden toegekend. Ook brengt hij een stapel van maar liefst 50 CD's mee waarop hij te horen is. Uit het voorvak van de koffer van Erik Vloeimans komt een stapel platen van blazers die hem inspireren, hij vertelt wie zij zijn, hoe dat werkt en waarom.
Erik Vloeimans
Erik Vloeimans
Erik Vloeimans & band


En dan is er ook nog een delegatie van de muzikanten met wie hij graag speelt, dat levert drie magnifieke combinaties op: een trio: Fugimundi, een duo met de pianist Ramon Valle en een kwartet: Gatecrash.

XTRA XTRA XTRA XTRA XTRA
Aanstaande zaterdag 21 april herhalen we op Nederland 1 de aflevering met Jacob Ter Veldhuis, Charles Ives, Alan "Gunga" Purves en de Tromp Biënnale. Ook de moeite waard!

Vrije Geluiden - websiteReageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.