Categorie: NIEUWS

Vrijdag 25 Mei 2007 at 4:22 pm

Ku-Do

Ku-Do

Deze zomer presenteren theatergroep The Lunatics (’s-Hertogenbosch “ Nederland) en Corporal Theatre Momggol (Seoel, Zuid-Korea) een beeldende locatievoorstelling waarin het leven als een zoektocht naar de waarheid wordt afgeschilderd. Ku-do betekent ‘search for truth’ maar ook ‘compositie van een schilderij’. Een held onderneemt actie om huiswaarts te keren, terug naar zijn familie. Samen met enkele volgelingen begint hij aan de zware reis waarin de groep strandt in een nieuwe wereld die veel weg heeft van een videogame. Ze vechten tegen monsters, schoften, schurken en elkaar. Als één van hen dodelijk gewond raakt lijkt het einde nabij. Het slachtoffer staat echter plots weer op en zet het gevecht net zo makkelijk voort. Iedereen blijkt meerdere levens te hebben maar niemand weet hoeveel. Onze held beseft dat zijn leven juist bestaat bij de gratie van de dood. Hij moet weg uit dit eindeloze ‘spel’ anders ziet hij zijn geliefden nooit meer terug. Ternauwernood weet hij te ontsnappen, zijn makkers achterlatend in hun ‘second life’. Uitgeput bereikt de held uiteindelijk zijn vaderland waar hij nog eenmaal op de proef wordt gesteld…..

The Lunatics en Corporal Theatre Momggol
The Lunatics gaat samen met Momggol op zoek naar een unieke uitwisseling van ieders talenten. The Lunatics is met haar manier van beeldend theater maken sterk in het omtoveren van een bijzondere locatie naar een nieuwe wereld waarin niets lijkt wat het is. Momggol slaagt er met fysiek spel in om de grenzen van de emotionele belevingswereld te verkennen.
Drie spelers van The Lunatics, drie Momggol spelers, lopende banden en enkele speciale licht-, geluids-, lucht- en vuureffecten vormen de bouwstenen voor een buitengewoon fascinerende locatietheatervoorstelling die de festivalwereld zowel in Europa als Azië flink in beroering kan brengen.

Inspiratie
De voorstelling is onder meer geinspireerd door de Odyssee (een eeuwenoud Grieks gedicht van Homerus) en door videogames.
Veel mensen gaan tegenwoordig op zoek naar een andere invulling van het leven en vinden die in een 'second life’. Een virtuele werkelijkheid op internet waar een nieuw leven kan worden opgebouwd en alles zoveel makkelijker is. Zelfs als je doodgaat, druk je op een knop: en voila 'live continues'. Eigenlijk ben je een beetje onsterfelijk en dat wil toch iedereen? Odysseus echter niet. Hij wijst het huwelijksaanzoek van een godin af, verliest daarmee zijn onsterfelijkheid. Als een dwaas vlucht hij naar vrouw en kind en neemt de dood voor lief.
In Ku-Do worden de uitdagingen van twee mogelijke ‘waarheden’ op een surrealistische wijze verweven. Zonder een oordeel te vellen kan het publiek de voor en de nadelen tegen elkaar afwegen en zo haar eigen richting bepalen. Het gaat tenslotte niet om de waarheid zelf, maar om de zoektocht daar naar toe…

Voorstellingen
30 mei Voorpremière op de NDSMwerf (Over ’t IJ) in Amsterdam
31 mei Première op de NDSMwerf (Over ’t IJ) in Amsterdam
1 t/m 3 juni NDSMwerf (Over ’t IJ) in Amsterdam
7 t/m 10 juni Mooi Weer Spelen in Delft
15 t/m 23 juni Terschellings Oerol Festival
27 t/m 30 juni Terpelkwijkpark, Zwolle
5 t/m 8 juli Sonsbeekfestival in Arnhem
17 t/m 19 aug Suwon Hwaseong Fortress Festival in Zuid-Korea
31 aug t/m 2 sept Cultureel centrum De Stoep, Spijkenisse
5 t/m 8 sept Griftpark in Utrecht
1 t/m 3 okt Gwacheon Hanmadang Festival in Zuid-Korea
5 t/m 7 okt Goyang Haengjoo Cutural Festival in Zuid-Korea
Voor up-to-date informatie check de websites: www.lunatics.nl en www.momggol.com

Team
Regisseurs:
• Koos Hogeweg “ The Lunatics
• Jong-Yeoun Yoon “ Corporal Theatre Momggol
Educatie:
• Chris Koopman
Acteurs:
• Erik Bakker “ The Lunatics
• Rutger Buiter “ The Lunatics
• Roos ten Hooven “ The Lunatics
• Do Yeon “ Kim “ Corporal Theatre Momggol
• Jong Tae, Park “ Corporal Theatre Momggol
• Kwazoe Kazuhiro “ Corporal Theatre Momggol
Techniek:
• Sjoerd Sporken
Decor:
• The Lunatics
• Corporal Theatre Momggol
Kostuums:
• Linda Anneveld “ The Lunatics

The Lunatics
The Lunatics is één van de grotere Nederlandse locatietheatergroepen die, met succes, al bijna 13 jaar rauw en tegelijkertijd poëtisch beeldend theater presenteert. Ze speelt op festivals in Europa en ver daarbuiten: Van Mexico tot Brazilië, Venezuela, Zuid-Afrika en Indonesië. Zo weet het gezelschap “mede dankzij de licht abstracte tekstloze vorm- elke keer weer een nieuw publiek aan zich te binden. De groep staat bekend om haar krachtige voorstellingen uitgevoerd door een minimum aan spelers, die door hun wereldvreemdheid maar toch herkenbare archetypering een diepe indruk achterlaten bij een groot publiek. Voorstellingen voor een publiek tot 2.500 man zijn normaal. Sinds 2005 worden de theatermakers voor hun harde werk dan ook terecht beloond met structurele subsidie van het Nederlandse Ministerie van OC&W.
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.