Categorie: NIEUWS

Woensdag 31 Oktober 2007 at 12:17 pm

Nieuwe serie unieke Sinterklaasverhalen

Nieuwe serie unieke Sinterklaasverhalen

Kim van Kooten, Ted van Lieshout en Edward van de Vendel schrijven nieuw verhaal voor de Sinterklaasactie van Douwe Egberts bij C1000. Voor het vierde jaar verschijnt een serie van prentenboeken met nieuwe sinterklaasverhalen. Kim van Kooten, Ted van Lieshout en Edward van de Vendel schreven dit jaar nieuwe verhalen rond het Sinterklaasthema. De verhalen worden geïllustreerd door respectievelijk Noëlle Smit, Sieb Posthuma en Sebastiaan Van Doninck. Deze verhalen worden geschreven in het kader van de Douwe Egberts Sinterklaasactie en zijn gratis verkrijgbaar vanaf 12 november t/m 1 december 2007 bij C1000 bij aankoop van Douwe Egberts producten. Het is dit jaar de vierde keer dat de Sinterklaasboeken door C1000 worden uitgegeven. Inmiddels zijn de boeken bij het Nederlands publiek zo populair geworden dat er vanuit het publiek al veel interesse voor is. Ieder jaar worden nieuwe prentenboekschrijvers en illustratoren gevraagd om een nieuw Sinterklaasboek te maken. In een periode van drie weken worden meer dan 750.000 boeken in Nederland verspreid in de ruim vierhonderdvijftig C1000 winkels; iedere week verschijnt een nieuw deel, elk in een oplage van 250.000 exemplaren in de filialen.

Kim van Kooten schreef haar eerste kinderboek getiteld Pom Ti Dom. Haar verhaal gaat over het verwende prinsesje Pom-ti-Dom. Ze heet eigenlijk Mieke maar die naam vond ze stom. Dit verwende prinsesjes krijgt alles wat ze wenst totdat ze Sinterklaas ontmoet. Noëlle Smit maakt de illustraties bij dit boek. Noëlle Smit wordt wel omschreven als een moderne Fiep Westendorp en wordt beschouwd als een van de grootste aanstormende talenten van dit moment.

Het tweede verrassende prentenboek Sinterklaas Ahoi! werd geschreven door de meerdere malen bekroonde Ted van Lieshout. Hij schreef een verhaal helemaal op rijm. In dit verhaal moet Sinterklaas de lading cadeautjes overboord zetten omdat de stoomboot dreigt te zinken. Hierdoor ontdekt Sinterklaas een onderwaterwereld die al jaren op zijn komst wacht. Het verhaal is geïllustreerd door Sieb Posthuma die dit jaar de Zilveren Penseel won en tevens het boek maakte voor de opening van de nieuwe Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

Het derde Sinterklaasboek Winterhaas is geschreven door Edward van de Vendel. Hij schrijft naast boeken ook gedichten, toneel, jeugdromans, non-fictie en liedteksten. In 2005 schreef Edward van de Vendel het kinderboekenweekgeschenk. Zijn Sinterklaasverhaal Winterhaas gaat over een groep boerderijdieren die gehoord hebben dat Winterhaas langskomt met cadeautjes. De Belg Sebastiaan Van Doninck illustreerde het verhaal met zijn karakteristieke stijl.

De Sinterklaasboeken van Douwe Egberts zijn vanaf 12 november verkrijgbaar bij alle vierhonderdvijftig C1000 filialen van Nederland. Iedere week verschijnt een nieuw deel:

- op 12 november verschijnt deel 1 Pom Ti Dom door Kim van Kooten en Noëlle Smit
- op 19 november verschijnt deel 2 Sinterklaas Ahoi! door Ted van Lieshout en Sieb Posthuma
- op 26 november verschijnt deel 3 Winterhaas door Edward van de Vendel en Sebastiaan Van Doninck

De Sinterklaasboeken zijn gratis te verkrijgen bij aanschaf van een aantal Douwe Egberts actieproducenten.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.