Categorie: LES MISERABLES WEBLOG

Vrijdag 28 Maart 2008 at 3:11 pm

Vandaag Sitzrobe...

Les Misérables


En vandaag was het zo ver... Onze eerste repetitie met het orkest. Vanmorgen kwamen we binnen en er stonden al stoelen voor ons klaar. Het 18-koppig orkest zat al klaar en er was een lange tafel opgesteld. En jajaja.. wij werden al zenuwachtig.

Claude-Michel Schönberg, de componist zou komen en de Londense producent Cameron Mackintosh was er ook bij. Natuurlijk ontbraken producent Erwin van Lambaart en executive producer Willem Metz niet. En dan ook nog de mensen waar we al een tijdje mee samen werken. Dan denk je even...oeps. Maar goed, direct werd ons gezegd: niet bang zijn het is gewoon maar een 1e repetitie en lekker je best doen zoals altijd.

Nou daar gingen we dan... De eerste klanken klinken en weer ben ik zo blij dat ik in deze musical mag staan!!! Het is overigens een nieuwe versie van de orkestratie waar het team 2 jaar lang aan gewerkt heeft. Ze hebben met man en macht gewerkt om de originele partituur om te bouwen naar iets nog mooiers. Het is prachtig om te horen hoe elk thema van muziek bij een karakter past dat gespeeld wordt. Bij mij zitten er veel strijkers, maar bijvoorbeeld bij de rol van Javert, gespeeld door Wim van den Driessche, zit veel percussie en is het een strak ritme. Overigens vult hij deze rol subliem in....volkomen goed gecast...geweldig!

Ik merk echt dat Jamai en ik goed bij elkaar passen qua stem. Het is trouwens ook erg leuk dat als je klaar bent en je weer op je stoeltje gaat zitten we steeds even naar elkaar kijken. En dan krijg je even een ondersteunend lachje of knipoog. Het ensemble klinkt ook als een klok...heerlijk. Echt waar, deze musical zit zo mooi in elkaar. Telkens verrast weer iets anders je.

Na de pauze begonnen we aan de 2e akte...en weer hou ik het niet droog. Gezellig...hahah...maar ik was niet de enige gelukkig. De sterfscene van Eponine, gespeeld door Céline Purcell, is hartverscheurend...oh god echt...NEEM ZAKDOEKJES MEE!!!
Kijk, er zit veel drama in deze musical, maar dat maakt ook het verhaal. Een verhaal dat op de dag van vandaag nog steeds waar is helaas. Het is een verhaal van vroeger en nu, en waarschijnlijk ook voor de toekomst. Ik denk dat we ons er daarom nog meer in kunnen inleven. In de 2e akte sterven er op de barricades heel veel mensen, dat snijdt door je ziel. Helaas gebeurt dat dus nog steeds bij ons om de hoek.

De Thénardiers zijn trouwens geweldig met zijn tweeën. Marjolein Algera en Carlo Boszhard, zij zorgen dan ook vaak voor een ietwat opwaartse sfeer...hahah...daar kunnen Jamai en ik ook wat van hoor...

Ik sprak na afloop nog even met Cameron en hij begon over de orkestratie. Dat ze er wat meer Rock ‘n Roll in wilde laten doorklinken. Waarop ik zei dat ik het te gek zou vinden als er een elektrische gitaar doorheen zou klinken af en toe. Toen zei hij dat dat ook het geval zal zijn. Ik had meteen dus een goede zet gedaan. Eenmaal op gang in dit gesprek had ik ook het lef om te vragen wat hij er dan van vond dat ik mijn Cosette niet helemaal klassiek doe. Hij vond het geweldig, en ik blij! Goede keuze dus om het niet helemaal klassiek te doen...

Zo ik heb weer genoeg geklets...ik ga mijn bedje opzoeken...
Deze week worden de laatste lootjes gelegd aan het afmaken van de show. En dan 1 april onze eerste try-out. SPANNEND....

Tot de volgende keer ....daaaaaaaaaaaaaaag,
Suus

Les Misérables - website

Als je alle logjes van Suus wilt lezen klik dan hier. Vanaf 16 april 2008 staat Les Misérables exclusief in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn te verkrijgen via TopTicket Line 0900-300 5000 (45 cpm), via het nieuwe Luxor Theater en via de website.Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.