Categorie: POP-ROCK

Zondag 05 Oktober 2008 at 11:25 pm

Een avondje simpel rocken met Mêlée

Mêlée Mêlée Mêlée
Door Aukje met foto's van Govert Driessen (klik voor vergroting)
Melkweg 26 september 2008

Wanneer ik de oude zaal van De Melkweg binnenstap, verbaas ik me over het gemêleerde gezelschap dat de rockband Mêlée op vrijdagavond 26 september trekt. Ik had op zijn minst een zaal vol jonge en smachtende meisjes verwacht, maar de werkelijkheid wil dat er veel mannen en ouderen op de band zijn afgekomen. De muziek die de band maakt spreekt tegen mijn verwachting in verschillende leeftijdscategorieën aan.

Mêlée is een vierkoppige jongensband uit het surfstadje Orange County in California, USA. Ze maken vrolijke poprock muziek met af en toe een gevoelige ballad. Afgezien van de drummer kennen de jongens elkaar van high-school waar ze samen muziek maakten. Hun samenwerking nam serieuze vormen aan toen ze gingen studeren. Ze zetten hun handtekening onder een platenconctract en namen drummer Mike Nader in de arm.

2008: Vijf jaar na de release van hun eerste mini-cd is de groep gegroeid, stapte over naar een grotere platenmaatschappij (Warners Bros. Records) en bracht twee albums uit die over de hele wereld goed zijn ontvangen. In Nederland scoorden ze met de single 'Built to last' van hun tweede cd 'Devils & Angels'. Een zeer toegankelijk poprocknummer waar je alleen maar blij van kan worden. Zo ook van het concert dat de heren geven. Het is duidelijk te zien dat er een hechte vriendschap tussen hen bestaat en dat vertaalt zich in een open uitstraling, onderlinge grapjes ('You wear tiny shoes!' 'Yes, are you jealous?') en een gretigheid om samen een goede performance af te leveren. Nadeel van al die vrolijke noten is dat de ballads niet tot hun recht komen op deze avond. Het publiek lijkt alleen te willen feesten, rocken en meespringen.

De leden van Mêlée zijn beïnvloed door de muziek van Elton John, Coldplay en John Legend. Melodische pop in een commercieel jasje, met frontman Chris Cron als belangrijkste figuur in het geheel. Hij beschikt over een muzikaal talent waar je u tegen zegt. Zijn stem kan uiteenlopende melodieën aan en als je goed luistert, hoor je dat zijn stem soul heeft. Zijn pianospel is expressief en daarnaast kan hij ook op gitaar goed meekomen.

Ze spelen nieuwe en oude nummers, met als toppunt de hit 'Built to last'. Daarnaast spelen ze o.a. 'Biggest mistake', 'Drive away', de ballad 'She's gonna fine me here' en 'Rhythm of rain', dat is geschreven n.a.v. de verwoestende orkaan Katrina. Als afsluiter wordt het publiek gemaand om mee te zingen met 'Love carries on'.

De mannen zijn leuk om naar te kijken, zetten een goede performance neer maar overtuigen niet met hun nummers. Alle songs vallen in het niet bij het enige nummer dat kwalitatief gezien de rest makkelijk overstijgt: 'Built to last'. Al laat het publiek zich er niet van weerhouden om te genieten van deze simpele poprockband en deinen en zingen gezellig mee. Persoonlijk kijk ik uit naar nog zo'n knaller als 'Built to last'. Zouden ze ooit aan hun eigen succes kunnen tippen?

http://www.meleerocks.com/
http://www.myspace.com/meleerocks

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.