Categorie: VERWACHT, POP-ROCK

Zaterdag 22 November 2008 at 12:01 pm

CHRISTMAS METAL SYMPHONY, KERSTFEEST OP DE METALMANIER!

After Forever Christmas Metal Sympnony After Forever
foto's Maarten Grootendorst 

Op zondag 28 december zal in 013 te Tilburg voor de eerste keer CHRISTMAS METAL SYMPHONY worden uitgevoerd, een nieuwe en unieke kerstshow speciaal bedoeld voor de echte metalfan! Een collectief van internationale zangers en muzikanten, gesteund door een 30-koppig orkest en een speciaal samengestelde band  zullen de beste metalnummers uitvoeren uit (bijna) alle krochten van de metal genres. 

Christmas Metal Symphony draait allemaal om het verhaal van Jonathan. Dit zal tijdens de show als leidraad dienen, waarbij  elk gedeelte van het verhaal muzikaal zal worden vertaald middels een selectie van de beste metalnummers aller tijden; van progmetal naar rock, van death naar speed en van industrial naar NWOBHM… 


De muzikale productie is in handen van JOOST VAN DEN BROEK (After Forever) die speciaal voor deze gelegenheid de samenwerking is aangegaan met het MAGNUM OPUS ROCKESTRA. Dit van origine klassiek geschoolde orkest onderscheidt zich van andere symfonie orkesten doordat alle muzikanten een persoonlijke voorkeur hebben voor rock- en metalmuziek, iets wat deze versmelting van metal en klassiek dan ook extra bijzonder maakt.

De heftige band die de muzikale basis levert tijdens de show, bestaat  uitsluitend uit echte rock & metalveteranen; KOEN HERFST (Drums / Epica ), MARCEL COENEN (Gitaar / Sun Caged), JOHAN VAN STRATUM (Bas / Stream of Passion), SANDER GOMMANS (Gitaar / After Forever), JEFFREY REVET  (Keyboards / Stream of Passion ) en uiteraard Joost zelf. (Keyboards)  

Met de bevestiging van CHUCK BILLY, de inmiddels legendarische zanger van Testament, is het programma van CHRISTMAS METAL SYMPHONY zo goed als rond.  De lijst met zangers en grunters aan dit unieke evenement in 013 te Tilburg is inmiddels behoorlijk indrukwekkend te noemen; Mats Levén, Johan Edlund, Russell Allen, Doro, Floor Jansen, George Oosthoek, Marcela Bovio en Ian Parry; ze hebben inmiddels allemaal hun komst naar Tilburg op 28 december bevestigd!

De naam van Chuck Billy stond erg hoog op het wensenlijstje van de organisatie omdat hij met zijn toenmalige band (LEGACY) in 1985 voor een ware opleving zorgde in de underground metalscene door het uitbrengen van de demo-cassette “First Strike is Deadly”. De enthousiaste reacties van de fans zorgde ervoor dat de band in 1986 een contract kreeg bij het grote Megaforce / Atlantic label.  De naam Legacy werd in 1987 veranderd in TESTAMENT (er bleek namelijk al een band met de zelfde naam rond te lopen in Amerika) en de eerste release met de nieuwe bandnaam bleek wederom een schot in de roos. Dit album (The Legacy als verwijzing naar hun verleden) zorgde ervoor dat Testament hun trashmetal kon gaan uitdragen op de podia van de grotere festivals van Amerika en Europa.

Inmiddels zijn we meer dan 20 jaar verder en is de band (na een afwezigheid van een aantal jaren door ziekte van Chuck Billy) weer op de internationale podia te vinden. Het nieuwe album The Formation of Damnation is dit jaar verschenen en de band is weer volop aan het touren in Amerika en Europa, in clubs en op festivals. Nu Chuck Billy is toegevoegd aan het programma van CHRISTMAS METAL SYMPHONY kunnen dus ook alle registers van de trashmetal worden opengetrokken. Het zal dan ook niemand verbazen dat er enkele TESTAMENT klassiekers langs zullen komen, evenals een paar van Chuck’s persoonlijke All Time Favorite Metaltracks…..

De voorverkoop is inmiddels gestart en de kaartjes kosten € 32,50 per stuk. Alle info hierover kun je vinden op de site van 013 (www.013.nl).

Wil je meer weten over het evenement CHRISTMAS METAL SYMPHONY?  Neem even een kijkje op de onderstaande internetsites en vertel al je vrienden dat echte metalfans dit unieke spektakel zeker niet mogen missen!

www.myspace.com/christmasmetalsymphony   

www.xmasmetalsymphony.hyves.nl

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.