Categorie: POP-ROCK

Woensdag 04 Februari 2009 at 10:18 pm

Laat Edsilia maar zingen!

Edsilia RombleyEdsilia Rombley  Edsilia Rombley
door Aukje
Gezien in de Kleine Komedie op 26 januari 2009
 
De Nederlandse zangeres Edsilia Rombley werd op 13 februari 2008 dertig en viert deze mijlpaal met een theatertour, die afgelopen 26 januari in theater De Kleine Komedie in première ging. Onder toeziend oog van familie, vrienden en belangstellenden zong ze de conclusie die ze in haar dagelijkse leven had getrokken: “Wat er ook gebeurt, laat mij maar zingen.” Gebaseerd op een gedicht van schoonvader Huub Oosterhuis dat hij schreef ter gelegenheid van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival (Edsilia was deelneemster in 1998 en 2007).

Met veel humor beschrijft ze wat er sinds haar dertigste op haar pad is gekomen. Niet alleen door erover te zingen, maar ook door erover te vertellen. Karin Bloemen werd zelfs ingeschakeld om iets meer humor in haar show te brengen. Het gaat haar gemakkelijk af, op humoristische wijze vertellen over de veranderingen van bijvoorbeeld het lichaam.
Regelmatig heeft ze daarmee de lachers op haar hand, maar ontroeren doet ze ook. Want als je ouder wordt, gebeurt het ook dat mensen om je heen overlijden. Zo liet eind vorig jaar een goede vriendin het leven vanwege een hersenbloeding. Het verdient respect dat Edsilia hier zo open over is, want ze is zichtbaar aangeslagen. Ook al is het feest vanavond, Edsilia staat op het podium met gemengde gevoelens. Aan de vriendin die hier vanavond niet kon zijn wordt een nummer opgedragen.

Maar over het algemeen genomen is de Kleine Komedie te klein voor het feest dat Edsilia in gang zet. De Nederlandstalige nummers kunnen niet tippen aan de covers die ze zingt, maar tijdens het concert valt dat door de afwisseling niet eens zo heel erg op. Bovendien weet ze elk nummer met veel overtuiging neer te zetten. Ze bijt zich vast in de tekst, zet zich bij elk nummer voor 200% in om deze over te brengen op het publiek en zet haar stem kracht bij door sensuele heupbewegingen. Tel daarbij de warme deken die haar band produceert op en er ontstaat een zeer aangenaam concert.

Edsilia is daarbij een zangeres van formaat die haar hand niet omdraait voor r&b-covers als 'Ain't no Mountain High Enough' en de songs van Oleta Adams, de vrouw die zij succesvol nadeed tijdens de Soundmixshow. Hoogtepunt na hoogtepunt ontvouwt zich en gaan gepaard met vele modulaties. Het publiek gaat daarin mee en laat al joelend van zich horen. Het zweept Edsilia op die maar geen afscheid kan nemen van deze geslaagde avond. Na enkele toegiften, waaronder de songfestivalhit 'Hemel en Aarde', sluit ze dan ook passend af met de woorden 'I just can't stop'.

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.