Categorie: JAZZ

Maandag 02 Februari 2009 at 9:29 pm

Mooie Leidse Jazzweek 2009

Gare du Nord Candy Dulfer Zuco 103 
tekst en beeld door Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)

Keytown festival in Holiday Inn

Een Jazz festival in een tenniszaal bij een hotel aan de snelweg klinkt niet echt als een gezellig avondje uit. Toch kwam ik bedrogen uit. Parkeren kan gratis en bijna voor de deur en al vroeg op de avond hangt er een prima sfeer in de Holiday Inn. Het programma is dan ook niet mis deze avond. Hoewel geen grote verrassingen kan het niet tegenvallen met namen als Gare Du Nord, Zuco 103, New Cool Collective en natuurlijk Candy Dulfer.

De Urban Jazz van Gare du Nord is een mooie opwarmer voor de avond. Het Duo Ferdi Lancee (Doc) en Barend Fransen (Inca) maar vooral de Italiaanse zangeres Miss Dorona Alberti zetten de ondertussen volgelopen tenniszaal in beweging. Met de hits als Ride On, You’re My Medicine, Sold My Soul, Marvin & Miles en Beautiful Day swingt Gare du Nord. Een van de Belgische toeschouwers is speciaal voor hun 350 km komen rijden om ze te zien dus dat zegt genoeg.

Club Belugas Zuco 103 Candy Dulfer

Ouwe getrouwe Zuco103 zorgt met hun brazil-electric sound voor de nodige heupbewegingen. Zangeres Lilian Vieira blijft een stralend middelpunt en met Stefan Schmid op de keyboards krijgt de avond een “house-achtige” nachtclubsfeer.

De sax van Candy brengt ook in Leiden de meeste mensen op de vloer. Ze ziet er prachtig en stijlvol uit. Naast trompettist Jan van Duikeren (die ook bij Gare du Nord en Kim Hoorweg was te bewonderen) heeft ze ook de zangeressen Moon Baker en Leona meegenomen. Met enkele nieuwe songs en nummers van haar laatste CD “Candy Store”, waaronder mijn favoriet Summertime, komt de show op stoom. De eigen songs die Moon Baker en Leona brengen geeft de show wat meer vocale body. Candy blijft toch in de eerste plaats een saxofoniste.

Terug naar de andere zalen word ik verrast door Club de Belugas Quartet. De Zweedse Anna Luca zingt over de drum ‘n bass geluiden en heeft op die manier wat weg van het Zweedse KOOP. Een mooie afsluiting van de avond op deze wat vreemde locatie maar zeker goed voor een vervolg.

Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.