Categorie: GAST BLOGGERS, JAZZ, MUZIEK, PODIUM FOTO

Dinsdag 07 April 2009 at 08:51 am

Tom Beek Blogt

Tom Beek foto Hans Speekenbrink Tom Beek foto Hans Speekenbrink Tom Beek foto Hans Speekenbrink
Tom Beek foto's Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

Met Tom Beek heb ik een speciale band, in die zin dat hij de eerste muzikant was die mij vroeg zijn persfoto's te maken. Dat heb ik een aantal keren voor hem mogen verzorgen.

Hierboven de drie meest populaire foto's. Mijn foto's staan ook op een paar van zijn cd's, waaronder zijn live cd.

Ook heb ik hem gefotografeerd samen met Kasper van Kooten en ook op een van Kaspers cd staat een foto van mijn hand. Ik heb ook nog een tijd met Tom samengewerkt voor het blad JazzMagazine, we deden daar de serie Jonge Helden. Dat hield in dat Tom een jonge aankomende jazzmuzikant vond en daar een kort verhaal over schreef. Dat werd dan samengevoegd met mijn pagina-vullende foto. Dat hebben we zo'n zes uitgaves samen gedaan en daarna ben ik binnen JazzMagazine gaan fotograferen voor nieuwe series. Ik heb Tom leren kennen als iemand die alles graag in eigen beheer doet: zijn cd's opnemen en uitbrengen op zijn eigen platenlabel TomLaLa Records, zijn website bouwen en sinds kort fotografeert hij ook zeer verdienstelijk.

Tom Beek met Kasper van Kooten foto Hans Speekenbrink Tom Beek met Kasper van Kooten foto Hans Speekenbrink Tom Beek met Kasper van Kooten foto Hans Speekenbrink

Tom met Kasper van Kooten foto's Hans Speekenbrink (klik voor vergroting)

Tom is een populaire sessie muzikant en is op talloze cd's te horen. Hij wordt veel gevraagd door collega jazzmuzikanten, speelt in diverse jazzformaties, waaronder zijn eigen Tom Beek Quintet, maar ook met nationale grootheden als Karin Bloemen, Mathilde Santing en Trijntje Oosterhuis. Alle nieuwe dingen op internet hebben zijn interesse. Sinds kort is hij o.a. ook een verwoed Twitteraar.

De website van Tom Beek
Reageer hieronder

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Deze stomme vraag dient ervoor om spam te voorkomen

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.